Contact leggen met nieuwe mensen? Eenvoudig met deze tips!
Zelfverzekerdworden.nl- Wordt de beste versie van jezelf!
Vertrouwen in jezelf! 7 december 2017
Jens Geen reacties

Ben je helemaal klaar met die onzekerheid!? Ontdek in deze GRATIS handleiding hoe je op een SIMPELE manier je Zelfvertrouwen vergroot!

JA, laat het mij zien!

Nieuwe mensen ontmoeten is voor de één een hele leuke ervaring, voor een ander kan het aanvoelen als iets ongemakkelijks. Vind jij het moeilijk om contact te leggen met nieuwe mensen omdat je niet goed weet wat je moet zeggen?

contact leggenVind jij het ook zo moeilijk om contact te leggen met nieuwe mensen? Zie je er tegenop om naar een feestje te gaan waar veel onbekenden zijn? Je eerste werkdag? Of een vergadering met nieuwe mensen?

Contact leggen met nieuwe mensen is niet voor iedereen even makkelijk. Wat moet je zeggen? Welke eerste indruk zou ik maken? Wat zal iemand van me denken?

Het zijn allemaal gedachten die door je hoofd kunnen spoken. In dit artikel ga ik je precies vertellen hoe je ervoor kunt zorgen dat het contact leggen met nieuwe mensen super eenvoudig wordt.

Wat moet ik zeggen!?

Als je moeite hebt om contact te leggen met nieuwe mensen ga je niet graag naar gelegenheden waar je onbekenden treft. Denk bijvoorbeeld aan feestjes of netwerkborrels.

Je vind het moeilijk omdat:

 • Je niet weet wat je moet zeggen
 • Je het gevoel hebt te ‘moeten’ praten
 • Je het gevoel hebt dat je raar bent als je niet zoveel zegt
 • Je bang bent dat je verkeerde dingen zegt

Je blijft liever thuis omdat je sociale gelegenheden liever vermijd. Niet echt prettig om telkens ‘nee’ te moeten zeggen omdat je het moeilijk vindt contact te leggen.

Mensen die moeite hebben om contact te leggen voelen zich allesbehalve ontspannen als er onbekenden in de buurt zijn, maar waarom heb je er dan geen last van als je met bekenden bent?

Dit komt omdat je weet dat bekenden het beste met je voor hebben, hoe anders is dat met onbekenden. Je weet niet wat ze over je denken of hoe je overkomt in hun nabijheid.

Je bent krampachtig aan het zoeken naar een moment om even deel te nemen aan een gesprek, je voelt spanning in je lijf en hebt het gevoel een brok in je keel te hebben.

Deze onzekerheid zorgt ervoor dat jij je niet erg op je gemak voelt en het liefst weg wil rennen.

Eenvoudig contact leggen, hoe doen ze dat toch!?

Maar hoe doen andere mensen dat dan? Ze lijken nergens last van te hebben, zijn spontaan en praten honderduit. Waarom heb ik dat niet!? Denk je bij jezelf.

Als mensen zijn we allemaal verschillend, de één legt van nature makkelijker contact met nieuwe mensen dan een ander. Toch kun je leren om eenvoudig en ontspannen contact te leggen met nieuwe mensen.

Wat doen mensen die makkelijk contact leggen dan anders dan jou!?

onbekenden

Ze zijn hunzelf

Mensen die sterk in hun schoenen staan en gemakkelijk contact leggen zijn 100% hunzelf. Helemaal jezelf zijn zorgt ervoor dat je volledig ontspannen bent.

Je hoeft je niet anders te gedragen dan je bent, dit voelt natuurlijk en dit gaat erg gemakkelijk, het kost je bijna geen energie. Je lichaam zal niet krampachtig aanvoelen en alles gaat lekker soepel.

Ze vergelijken hunzelf NOOIT met anderen

Mensen die makkelijk contact leggen beschikken vaak over voldoende zelfvertrouwen, mensen met voldoende zelfvertrouwen vergelijken zich NOOIT met anderen.

Als je, je namelijk vergelijkt met anderen is er altijd wel iemand die het beter doet, je zult je hele leven blijven rennen maar je doel nooit bereiken.

Vergelijk jij jezelf weleens met anderen? Met die ene persoon die enorm veel charisma heeft en altijd in het middelpunt van de belangstelling staat?

Het is helemaal niet nodig om je te vergelijken met deze persoon, zo hoef jij namelijk helemaal niet te worden. Wees gewoon jezelf, je bent namelijk uniek zoals je bent.

Mensen waarderen het juist heel erg als jij gewoon jezelf blijft.

Ze zijn niet bang om fouten te maken

De één noemt het zelfbewust, de ander onzeker. Ben jij je altijd erg bewust van je fouten en baal je flink als je een fout hebt gemaakt?

Dit is één van de redenen waarom jij het moeilijk vind om contact te leggen, je bent namelijk bang om fouten te maken. Vooral in het bijzijn van andere onbekenden is deze angst erg groot.

Mensen die over voldoende zelfvertrouwen beschikken vinden het helemaal niet erg als ze een keer een fout maken tijdens een gesprek met een onbekende.

Ze zeggen dan bijvoorbeeld ‘Goh, wat zeg ik nou weer haha, ik bedoel natuurlijk..’

Wees niet bang om een fout te maken, iedereen maakt fouten.

fouten maken

Ze stellen vragen en tonen interesse

Vragen stellen behoort tot de eigenschappen van zelfverzekerde mensen tijdens een gesprek met nieuwe mensen.

Vragen stellen heeft twee voordelen, je toont interesse in de ander en je hoeft zelf niet zoveel te zeggen. Vragen stellen is erg eenvoudig en je houdt een gesprek makkelijk op gang.

Tip: Hou het lekker luchtig en ga niet allerlei moeilijke vragen stellen, dit kan zorgen voor onduidelijkheid en hierdoor kan het ongemakkelijk worden.

Dit is hoe iedereen je leuk vind!

Als je al jaren moeite hebt om contact te leggen met nieuwe mensen zijn de volgende tips van essentieel belang om uit te voeren:

 • Bereid jezelf voor. Ga je een nieuw persoon ontmoeten? Verdiep je in deze persoon en bedenk voordat je hem of haar ontmoet enkele vragen.
 • Laat je gesprekspartner zoveel mogelijk praten. Dit doe je natuurlijk door vragen te stellen en daarop door te vragen.
 • Wees niet bang om fouten te maken. Maak je een fout? ga er dan luchtig mee om, je gesprekspartner is dit vaak binnen 5 minuten vergeten.
 • Mensen houden van een glimlach. Gebruik je glimlach als een soort ijsbreker, uit onderzoek is gebleken dat mensen met een glimlach leuker gevonden worden.
 • Ontwijk nieuwe mensen niet. Door vaker nieuwe mensen te ontmoeten zal het steeds makkelijker gaan. Let er wel op, focus je niet op eventuele fouten dit kan er namelijk voor zorgen dat je het alleen maar moeilijker maakt voor jezelf.
 • Ontwikkel een oersterk zelfvertrouwen en voel je altijd en overal op gemak

Ontwikkel een oersterk zelfvertrouwen

Moeite hebben om contact te leggen met nieuwe mensen heeft uiteindelijk te maken met een stukje onzekerheid. Het kan zijn dat jij normaal gesproken helemaal niet onzeker bent maar dat je gewoon wat meer moeite hebt met onbekenden.

Een oersterk zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je:

 • Je altijd op je gemak voelt
 • Makkelijk omgaat met andere mensen
 • Zonder twijfel je mening kunt laten horen
 • Leuker gevonden word
 • Meer zult bereiken in het leven

E-cursus Blijvend Zelfvertrouwen

Voldoende zelfvertrouwen is een essentiële eigenschap als je alles uit het leven wilt halen, Frank de Moei Psycholoog en LifeCoach is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen naar meer zelfvertrouwen.

Naast dat hij mensen helpt vanuit zijn praktijk ontwikkelde hij een ijzersterke digitale training voor meer zelfvertrouwen. Op deze manier kan hij nog meer mensen helpen en kun jij oersterk zelfvertrouwen ontwikkelen vanuit je luie stoel.

Wil je sterk en krachtig zelfvertrouwen!? Of slijt je, je leven liever in onzekerheid en angst?! Dankzij deze technieken beschik je binnen no-time over een onweerstaanbaar zelfvertrouwen!

JA, stuur mij door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *