Zelfverzekerde houding aannemen? Dit moet je SOWIESO toepassen!
Zelfverzekerdworden.nl - Eindelijk ben je er!
Zelfverzekerd worden! 16 februari 2017
mm
zelfverzekerd Geen reacties

Meer Geluk en Succes in je leven? Dit e-book is een eye-opener die jouw leven voorgoed gaat veranderen. Inmiddels door meer dan 2000 mensen gelezen!

JA, laat het mij zien!

Laat zien wie je bent, kijk vooruit, lach vriendelijk naar de mensen om je heen en knoop een gesprek aan. Een zelfverzekerde houding hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, het is maar net wat jij er van maakt.

zelfverzekerde houdingEen zelfverzekerde houding aannemen? Hoe doe je dat? Want misschien voel je jezelf wel helemaal niet zelfverzekerd en vind je het daarom moeilijk om een zelfverzekerde houding aan te nemen.

Vooral als het gaat om het geven van presentaties,spreekbeurten,voorstelronde’s of lezingen vinden mensen het moeilijk om zelfverzekerd over te komen.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je er comfortabel bij staat of zit? Op deze pagina wil ik je helpen om ervoor te zorgen dat je bij je volgende moment voor een groep, je veel meer op je gemak voelt.

Regels voor een zelfverzekerde uitstraling

Je lichaamstaal speelt een belangrijke rol in de communicatie met anderen, maar liefst tachtig procent van je communicatie word bepaald door uiterlijke kenmerken zoals je stem, je houding en je kleding.

Je kunt daarom vast wel begrijpen dat een zelfverzekerde houding enorm belangrijk is, helemaal nu we weten dat lichaamstaal meer zegt dan woorden.

Maar hoe neem je dan eigenlijk een zelfverzekerde houding aan? Hieronder heb ik voor je op een rijtje gezet wat belangrijk is bij het aannemen van een zelfverzekerde houding.

Zelfverzekerde houding? Dit moet je weten..

1. Zorg dat je er fenomenaal uitziet

Een zelfverzekerde houding aannemen begint al in de morgen, het is namelijk belangrijk dat jij jezelf goed verzorgd, trek kleding aan waar jij je op je best in voelt, douche je elke dag, poets je tanden en verzorg je huid.

Als jij er voor je gevoel namelijk uitziet als een zelfverzekerd en sterk persoon ga je, je daar naar gedragen, en dat willen we nou juist.

2. Werk aan je lichaamshouding

Een zelfverzekerd persoon straalt iets uit. Om over te komen als een zelfverzekerd persoon is het belangrijk dat je een goede houding aanneemt.

Een houding die zelfvertrouwen uitstraalt is als volgt, voeten ter hoogte van je schouders, schouders naar achteren, borst naar voren, rug recht en kin omhoog.

Kijk naar voren en maak je lang, loop vol zelfvertrouwen op je doel af in plaats van te slenteren. Zit rechtop en straal wat uit. Als deze houding veel anders is dan je gewend bent is het verstandig om deze houding te oefenen.

Deze houding oefenen is heel gemakkelijk, denk elk moment aan je houding, of je nu zit of loopt, denk ‘Ooh ja mijn zelfverzekerde houding aannemen’ als je dit een tijdje volhoud word het vanzelf ‘gewoon’ voor je!

Wist je trouwens dat onderzoek heeft uitgewezen, dat je lichaamshouding aan je hersenen vertelt hoe jij je voelt, heb je dus een onzekere in elkaar gedoken lichaamshouding zal je lichaam zich ook gaan gedragen als een onzeker en in elkaar gedoken persoon.

3. Maak Oogcontact

Het maken van oogcontact met anderen is heel erg belangrijk als het gaat om een zelfverzekerde houding, sterker nog buiten het feit dat het goed is voor je zelfvertrouwen geef je door middel van oogcontact ook aan dat je een ander respecteert.

Door oogcontact te maken verbeter je de gesprekken die je hebt met anderen en laat je zien dat je bereid bent om in gesprek te gaan.

Misschien is het in het begin nog even wennen maar na verloop van tijd zul je zien dat het steeds makkelijker gaat en dat je eenvoudig een gesprek kunt aanknopen met een wildvreemde.

ogen

4. Zet een lach op!

Glimlachen is misschien wel het meest eenvoudige wat je kunt doen om te laten zien dat jij zelfverzekerd bent. Een glimlach geeft aan dat je, je op je gemakt voelt, wel zo prettig voor je gesprekspartner.

Zorg er wel voor dat je glimlach echt is.. met een nep lach val je namelijk zo door de mand. Glimlachen zorgt voor positieve emoties, dit zorgt er weer voor dat gespannen situaties ontaarden in ontspannen situaties.

5. Een open lichaamshouding

Zorg ervoor dat je een open lichaamshouding hebt, dat het uitnodigt voor anderen om tegen je te spreken. Als jij ergens in een hoekje staat met je armen over elkaar zal dat niet echt uitnodigen tot een gesprek.

Zit of sta rechtop en kijk mensen aan, maak oogcontact zoals we net al besproken hebben. Ga niet op je telefoon zitten spelen want dit zorgt weer voor een gesloten lichaamshouding.

6. Pas deze tips toe

Nu je weet wat er voor nodig is om zelfverzekerd over te komen is het tijd dat je het in de praktijk gaat brengen. Wat je kunt doen is hetgeen wat we hierboven besproken hebben, uitprinten en als geheugensteuntje in je zak stoppen.

Om deze vaardigheden goed onder de knie te krijgen is het namelijk belangrijk dat je ze regelmatig oefent. De kracht zit hem in de herhaling.

Wist je trouwens dat..

Bijna iedereen weleens worstelt met zijn of haar zelfvertrouwen? Echt, je bent bij lange na niet de enige.. De één weet het beter te verbergen dan de ander maar geloof me, iedereen heeft momenten waarin hij of zij zich onzeker voelt.

Wat ook belangrijk is om te weten is dat mensen 98% van de tijd met zichzelf bezig zijn.
Jij denkt misschien dat iedereen naar jou kijkt en jou beoordeeld maar dat is echt niet zo.

Mensen zijn bijna altijd met hunzelf bezig, met hoe ze zelf overkomen, met hoe ze er zelf uitzien of met hun eigen houding en noem zo maar op..

Vergelijk jezelf absoluut niet met anderen..

De meeste mensen die van zichzelf vinden dat ze over te weinig zelfvertrouwen beschikken zijn vaak bezig met het vergelijken van hunzelf met anderen.

Stop hier absoluut meteen mee, je schiet er helemaal niets mee op, sterker nog, je krijgt een verkeerd beeld van de werkelijkheid en het lijkt alsof een ander het altijd beter doet.

Door deze gedachten in je brein toe te laten ben je echt verkeerd bezig. Je cijfert jezelf op deze manier namelijk helemaal weg en het gevaar is dat je diep in de put komt.
Je hoeft echt niet de meest slimme of de meest knappe persoon op de wereld te worden, dus kijk niet naar wat een ander heeft maar geniet van hoe jij zelf leeft.

Verhoog je kans van slagen naar 120%

Een goede manier om snel en vooral blijvend meer zelfvertrouwen op te bouwen is door middel van het volgen van een cursus. De Ecursus Blijvend Zelfvertrouwen van Frank de Moei is zo’n cursus.

Deze cursus is al door duizenden mensen aangeschaft en die zijn daar behoorlijk positief over!

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om te blijven aanmodderen maar daar word je niet gelukkig van, het kan ervoor zorgen dat je naast onzekerheid ook erg veel stress gaat ervaren, iets wat je absoluut niet wilt..

Stop dus met het onnodig pijnigen van jezelf maar onderneem vandaag nog actie!

Dankzij de technieken en inzichten die jij hier gaat leren, ga jij jouw zelfvertrouwen snel uitbouwen. Duizenden mensen gingen jou voor en ervaren iedere dag de enorme voordelen!

JA, stuur mij door!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *