24 tips om zelfverzekerder te worden? De BESTE tips van 2018!
Zelfverzekerdworden.nl- Wordt de beste versie van jezelf!
Zelfverzekerd worden! 17 november 2016
mm
Jens Geen reacties

Ben je helemaal klaar met die onzekerheid!? Ontdek in deze GRATIS handleiding hoe je op een SIMPELE manier je Zelfvertrouwen vergroot!

JA, laat het mij zien!

Pas deze tips elke dag op de juiste wijze toe en je leven zal veranderen. Wij mensen kunnen meer dan we vaak denken, het enige wat je daar voor hoeft te doen is te kiezen.. Kiezen voor datgene wat jij wilt bereiken! Deze tips om zelfverzekerder te worden zijn het handvat voor een nieuwe toekomst vol zelfvertrouwen!

tips om zelfverzekerder te wordenOp deze pagina wil ik 24 tips om zelfverzekerder te worden met je delen! Deze tips kun je bijvoorbeeld iedere avond of morgen lezen om zo meer zelfvertrouwen op te bouwen!

Het hebben van voldoende zelfvertrouwen is namelijk erg belangrijk zowel op je werk als in je vrije tijd. Daarom is het goed dat je op zoek bent gegaan naar een manier om meer zelfvertrouwen op te bouwen.

Hieronder dus zoals gezegd een lijst met 24 tips om zelfverzekerder te worden maar eerst wil ik wat belangrijke algemene informatie met je delen.

Hoe ontstaat onzekerheid?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de 24 tips om zelfverzekerder te worden is het belangrijk dat je weet waar je onzekerheid vandaan komt.

Eigenlijk is het vrij eenvoudig en misschien weet je van jezelf al wel waar je onzekerheid vandaan komt. Toch is het goed om het nog even te benoemen.

Onzekerheid kan ontstaan zijn tijdens je jeugd. Tijdens je jeugd ben je namelijk extra gevoelig voor invloeden van anderen.

Als deze invloeden negatief zijn kan het zijn dat je onzekerheid opbouwt. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld ouders die ook onzeker zijn.

Ook kan het zijn dat je later in je leven onzekerheid hebt opgebouwd door vervelende gebeurtenissen. denk bijvoorbeeld aan pesten.

Zelfverzekerd overkomen

Misschien ben je al wel jaren op zoek naar DE oplossing voor je onzekerheid en lijkt je het maar niet te kunnen vinden.

Om je onzekerheid te veranderen in een positieve emotie is het wel belangrijk dat je bereid bent hier de nodige tijd in te steken.

Helaas is het lezen van artikelen alleen niet genoeg. Je zult er wel mee bezig moeten gaan om je geest te trainen op je nieuwe zelfverzekerde ‘ik’

Onderstaande lijst is een prima middel om dit te doen. Als jij deze lijst namelijk elke dag even doorleest zul je merken dat je, je steeds beter gaat voelen!

Tips om zelfverzekerder te worden

 1. Verzorg jezelf goed.
 2. Stel taken niet uit, pak ze meteen aan!
 3. Glimlach altijd ook als je, je onzeker voelt
 4. Veel taken op je lijstje staan? Maak het behapbaar en deel het op in kleine taken, hierdoor kun je dingen eerder wegstrepen en dit voelt goed
 5. Zorg voor een fit lichaam. Ga sporten en voel je fitter! Hierdoor zul je beter in je vel zitten
 6. Iedereen maakt fouten, zelfs de meest succesvolle mensen. Relativeer als je iets niet helemaal goed hebt gedaan
 7. Kijk uit met hoe je jezelf ziet. Vaak ben je te hard voor jezelf en denk je al snel dat je gefaald hebt. Wees positief! Kijk naar de positieve kanten. Wat heb ik geleerd? Wat kan volgende keer beter?
 8. Fake it till you make it! Gedraag je zelfverzekerd ook al voel je, je anders!
 9. Ga echt van jezelf houden. Hierdoor ben je minder afhankelijk van wat anderen van je denken of zeggen.
 10. Soms moet je gewoon schijt hebben! Mensen zijn bijna altijd met hunzelf bezig, jou onhandige actie is waarschijnlijk door niemand opgemerkt.
 11. Zeg elke dag tegen jezelf: Ik ben geweldig zoals ik ben!
 12. Zelfverzekerde houding, Borst vooruit, kin omhoog
 13. Richt jezelf op succes in plaats van op falen. zeg tegen jezelf: Ik kan het!
 14. Leef echt je eigen leven, dat doet een ander ook
 15. Stop met het vergelijken van jezelf met anderen.
 16. Maak een lijst met alle positieve eigenschappen en kwaliteiten die je bezit, lees deze ook regelmatig door
 17. Omring jezelf met positieve mensen. Hierdoor zul je zelf ook positiever worden.
 18. Lees motiverende zelfvertrouwen quotes
 19. Neem wat meer risico en durf uitdagingen aan te gaan. Stap wat meer uit je comfort zone
 20. Leer vooral nee te zeggen tegen dingen die je niet wilt. Het is jou leven!
 21. Wees altijd eerlijk, zowel tegen jezelf als tegen anderen.
 22. Ga eens vooraan zitten tijdens een lezing
 23. Wees dankbaar voor alles om je heen
 24. Zeg het nog een keer tegen jezelf, Ik ben geweldig zoals ik ben!

Herhaal deze lijst elke dag!

Om meer zelfvertrouwen op te bouwen is het belangrijk dat je deze lijst elke dag doorleest. Na een tijdje zul je merken dat er veranderingen komen.

Negatieve emoties die er al jaren inzitten hebben tijd nodig om te veranderen. Geef ze deze tijd dus ook en geef vooral niet te snel op.

Misschien kun je het jezelf nu nog maar moeilijk voorstellen, toch kun jij snel veranderen in een enorm zelfverzekerd persoon die het leven volop aangaat en uitdagingen niet uit de weg gaat.

De kracht zit hem in de herhaling

Je denkt misschien bij jezelf, “Waarom moet ik dit elke dag herhalen? Wat gebeurt er dan?” Wat er gebeurt zal ik je uitleggen.

Je brein is eigenlijk hetzelfde als een computer, het is maar net welke software jij erin stopt, ben je niet tevreden over deze software? Dan zul je de oude software moeten verwijderen en er een nieuwe versie op moeten zetten.

Helaas is het bij ons brein niet een kwestie van wissen en opnieuw uploaden, toch is het niet moeilijk om je mindset te veranderen, als je het maar op de juiste manier doet en het de nodige tijd geeft.

Een nieuw overtuigd beeld van jezelf vermengd met krachtige emoties, dat is het geheime recept.

Je spreekt jezelf dus op een positieve en zelfverzekerde manier toe, maar let dus op dit moet je echt voelen. 1000x “Ik ben zelfverzekerd” zeggen zonder een daarbij een gevoel te ervaren zal je weinig opleveren.

Bovenstaande lijst is super handig om als geheugensteuntje te gebruiken, maar let dus op, vermeng je gevoel van zelfvertrouwen met krachtige emoties, dan zul je voor het eerst in je leven echte veranderingen opmerken.

Samen doen?

Wil jij dingen nog sneller laten veranderen omdat je er nu wel behoorlijk klaar mee bent? Sneller zelfvertrouwen opbouwen door middel van begeleiding van een deskundige?

Deze begeleiding bestaat er! De E-cursus Blijvend Zelfvertrouwen van Frank de Moei is namelijk uitermate geschikt om je op een goede constructieve manier te voorzien van een dosis zelfvertrouwen.

Er zijn je inmiddels al meer dan 10.000 mensen voorgegaan die allemaal bijzonder positief zijn over deze cursus!

Meer weten over deze cursus?

 

Wil je sterk en krachtig zelfvertrouwen!? Of slijt je, je leven liever in onzekerheid en angst?! Dankzij deze technieken beschik je binnen no-time over een onweerstaanbaar zelfvertrouwen!

JA, stuur mij door!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *