Praten in een groep? Voel je comfortabeler dan ooit!
Zelfverzekerdworden.nl - Eindelijk ben je er!
Zelfverzekerd worden! 25 april 2016
mm
zelfverzekerd Geen reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een PDF bestand met 7 tips waardoor jij per direct zelfverzekerder en gelukkiger wordt!

JA, dat wil ik!

Praten in een groep is niet voor iedereen makkelijk, alle ogen zijn op jou gericht, je voelt de spanning stijgen en je bent bang om fouten te maken.. Deze overtuigingen ontstaan tussen je oren, je kunt het zo groot maken als je zelf wilt..

praten in een groepWaarom is praten in een groep zo moeilijk? “Het lijkt wel alsof ik helemaal dichtklap als ik het woord krijg en mijn mening hou ik vaak voor me in een groep omdat ik bang ben dat ik er niet uitkom.”

Sommige mensen hebben er heel erg veel moeite mee, praten in een groep.

Eén op één gesprekken vormen vaak geen enkel probleem maar als er meerdere mensen bij komen kijken word het lastig.

Ze vallen stil en verdwijnen naar de achtergrond.

Best vervelend als je iets zinnigs te vertellen hebt maar simpelweg het woord niet durft te nemen.!

Praten in een groepnieuwsbrief-zelfverzekerdworden.nl

Laten we voorop stellen dat je lang niet de enige bent die dit probleem ervaart, er zijn echt enorm veel mensen in Nederland die hier mee worstelen.

Zelf heb ik deze problemen ook ondervonden. Voor mijn toenmalige werk moest ik vaak vergaderingen bijwonen, ik had vaak goede ideeën maar ik kon ze door mijn gebrek niet uiten.

Ik weet nog goed dat ik hier telkens enorm van baalde, nu achteraf weet ik dat dit het alleen maar groter maakte.
Elke keer dat weer kwaad op mezelf werd leek het de volgende keer nog erger te zijn.

Op een gegeven moment besloot ik dat de maat vol was, ik ging driftig op onderzoek uit en zocht, veelal online, naar oplossingen.

 • Duizenden mensen worstelen met dit vervelende probleem
 • Tijdens voorstelrondjes zak je het liefst door de grond
 • Hetzelfde met presentaties of spreekbeurten
 • Een brok in je keel, klamme handen en een trillende stem

Ook Pieter herkende zich maar al te goed in bovenstaande symptomen, telkens kwamen zijn onzekerheid en zenuwen terug.
Uiteindelijk wist Pieter een ijzersterk zelfvertrouwen te ontwikkelen..

Dankzij de simpele en bewezen technieken van psycholoog Frank de Moei wist ik mijn zelfvertrouwen terug te vinden, ik vind het helemaal geen probleem meer om te spreken in een groep en dat voelt als een verademing, aldus Pieter.

>>Ontdek hier hoe het Pieter is gelukt om een ijzersterk zelfvertrouwen te ontwikkelen waardoor hij zich nu 100% comfortabel voelt om te spreken in of voor groepen<<

Standje ‘overleven’?van-twijfel-naar-doen-zelfverzekerdworden.nl

Ik kwam er al snel achter dat het bewust of onbewust te maken heeft met een stukje onzekerheid. Zelf voelde ik me niet erg onzeker maar, inderdaad, 120% zeker van mezelf was ik ook niet altijd.

Opmerkelijk is dat ons lichaam echt nog ingesteld staat op de manier zoals duizenden jaren geleden, toen er nog veel gevaar dreigde van wilde dieren en vijanden.

Op het moment dat je het woord krijgt in een groep voel je angst, deze angst zorgt ervoor dat ons lichaam over gaat op een overlevingstactiek. We denken namelijk dat er gevaar dreigt!

Met ons bewustzijn weten we maar al te goed dat er niets aan de hand is, maar ons onderbewustzijn weet dat niet. En juist vanuit dit onderbewustzijn word je lichaam aangestuurd over te gaan op de overlevingstactiek.

Maar wat gebeurd er dan precies? Als ons lichaam overschakelt om te overleven kan dat in drie verschillende vormen naar buiten komen, vluchten,vechten of bevriezen.

De adrenaline in je lichaam neemt toe, logisch want het lichaam gaat zich wapenen tegen het dreigende gevaar.

Ik vond het in eerste instantie best raar om te lezen dat dit achter mijn spreekangst zat. Eerst was ik er nog een beetje sceptisch over, maar omdat al het andere niet hielp besloot ik toch op deze voet verder te gaan.

Hoe ontstaat deze drempel?

Wat is eigenlijk de reden dat jij moeilijk kunt praten in een groep?

Vaak heeft het te maken met je verleden.

Op de basisschool word al van ons verwacht dat we samenwerken in groepjes.

Op dat moment zonderen sommige kinderen zich al af en gaan liever zelf met iets spelen of een boekje lezen.

Het kan zijn dat je al in je jeugd moeite had met grotere groepen.
En dan heb ik het nog niet eens over spreken in een groep, misschien had jij één of twee goede vrienden en voelde je, je daar prettiger bij.

Op dat moment leer je dus niet hoe het is om te moeten praten in een groep. Dit hoeft natuurlijk lang niet altijd de reden te zijn dat je nu moeite hebt om te spreken in een groep, maar het kan een oorzaak zijn.

Ook kan het zijn dat jij op latere leeftijd door dingen die je mee hebt gemaakt wat onzeker bent geworden en dat je daardoor moeilijker kunt praten in een groep.

Wat we vaak zien is dat mensen die van nature introvert zijn vaak meer moeite hebben om te spreken in een groep dan mensen die extravert zijn.niet durven spreken in een groep

Boost je zelfvertrouwen,verander je leven

Waarschijnlijk weet je van jezelf wel waarom je moeite hebt om je mening te geven in een groep en wil je heel graag weten hoe je beter kunt leren spreken in een groep.

Ik moet je vooraf zeggen dat wanneer je er nu moeite mee hebt dit nooit helemaal als super comfortabel zal voelen, maar je kunt wel zorgen dat je, je meer op je gemak voelt!

De beste oplossing om dit probleem comfortabeler te maken is toch dat je gaat werken aan je zelfvertrouwen! Toen ik actief aan de slag ging met mijn zelfvertrouwen merkte ik wonderbaarlijke resultaten.

Ik had dit zelf nooit gedacht omdat ik ergens, hoe raar het ook klinkt, te trots was om toe te geven dat het wel eens te herleiden was uit een gebrek aan zelfvertrouwen.

Zelf heb ik veel gehad aan de E-cursus Blijvend Zelfvertrouwen van Frank de Moei.

Een makkelijk online te volgen cursus met de juiste inzichten en tips die je echt verder kunnen helpen.

 • Spreken in of voor een groep zal nooit jou sterkste punt worden maar na het volgen van de juiste training zal niemand dit aan je merken.
 • Meer zelfvertrouwen is comfortabeler spreken
 • Het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen is niet moeilijk als je er elke dag een moment aandacht aan besteed.

Jouw persoonlijke handleiding

Deze cursus is geschikt voor jou als je,je zelfvertrouwen wilt vergroten, wilt stoppen met twijfel en zelfkritiek, minder afhankelijk wilt zijn van anderen, zelfverzekerd wilt worden in elke situatie en minder perfectionistisch wilt zijn.

Deze e-cursus is te volgen vanaf elke plek, je krijgt les via je e-mail, en als je vragen hebt stuur je gewoon een mailtje naar frank, hij beantwoord die altijd.e-cursus-blijvend-zelfvertrouwen

Door het volgen van deze cursus zul je dus meer zelfvertrouwen opbouwen en dit ook behouden voor het leven!

En omdat je meer zelfvertrouwen krijgt zul je, je ook zelfverzekerder voelen in bepaalde situaties, dit zul je echt merken! En omdat je dit merkt zul je ook sneller dingen aandurven, het is een soort sneeuwbal effect;-)

Kortom als je eenmaal op de goede weg bent en je steeds meer zelfvertrouwen begint te krijgen zul je, je sterker voelen!

Spreken in een groep zal vele malen comfortabeler worden!

 • Een online training is enorm handig, te volgen vanuit huis wanneer het jou uitkomt
 • De resultaten zijn vergelijkbaar of soms nog beter dan bij het volgen van een, vaak veel duurdere, training op locatie.
 • Een online training kun je altijd blijven gebruiken als naslagwerk
 • Persoonlijk contact met cursusleider Frank de Moei

Dit is wat je kunt verwachten de online training:

 • Nooit meer overvallen worden door klamme handen en een trillende stem.
 • Altijd weten wat je moet zeggen ook al krijg je onverwacht het woord.
 • Hoe je kunt overkomen als een SUPER zelfverzekerd persoon.
 • Wat het GEHEIM is achter zelfvertrouwen, als je dit eenmaal weet zal je leven veranderen!

Wil je sterk en krachtig zelfvertrouwen!? Dankzij deze makkelijk toepasbare technieken ga jij jouw zelfvertrouwen snel uitbouwen! Duizenden mensen gingen je voor en ervaren elke dag de enorme voordelen!

JA, stuur mij door!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig GRATIS waardevolle tips waardoor jij per direct zelfverzekerder en gelukkiger wordt! PS: Je ontvangt ook GRATIS het PDF bestand met tips die jij direct kunt toepassen!

JA! Dat wil ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *