Persoonlijk - Effectief - Betrouwbaar

Ik ben ongelukkig..

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Gevoelens
ik ben ongelukkig

‘Ik ben ongelukkig’. Het is een term die steeds meer psychologen horen in hun praktijk.
Dat is verwonderlijk want het is een uitlating die door mensen uit alle sociale klassen wordt gebruikt.

Je hoort het niet alleen van mensen die uit de onderklasse komen. Die zouden in principe een argument kunnen hebben om zich ongelukkig te voelen. Ze hebben een chronisch gebrek aan geld.

Daarnaast is gebleken dat deze mensen gezondheidsproblemen ervaren doordat ze minder geld hebben om aan hun verzorging uit te kunnen geven.

We zullen wat verder ingaan op deze term. Op die manier kan jij ontdekken of jij ook echt ongelukkig bent, of dat er meer aan de hand is waar je wellicht nog geen weet van hebt.
We informeerden bij psychologen naar de oorzaken van dit gevoel waar zoveel mensen deze tijd last van hebben!

Lees snel verder..

Inhoudsopgave

Het gevoel opgebrand te zijn

Ongelukkig zijn is voor veel mensen een understatement. Ze trekken in feite te laat aan de bel en hebben voor die tijd al heel veel signalen van hun lichaam genegeerd. Zaken als hoofdpijn die geregeld terugkomt en sombere buien komen bij de meeste mensen voor, maar wanneer ze een terugkerend verschijnsel zijn is er meer aan de hand.

Op het moment dat jij niet meer in staat bent om goed te functioneren op de werkvloer of in je dagelijks leven is er meer aan de hand. Je hebt het gevoel dat je opgebrand bent.

Veel mensen melden zich op een dergelijk moment ziek op het werk of op school en zouden zich het liefste in een isolement terugtrekken. Dit verschijnsel wordt ook wel een burn-out genoemd.

Afnemende eetlust, problemen met het gewicht en de bloeddruk zijn verschijnselen die hier ook mee te maken hebben. We hebben het in dit geval over een algemene staat van welbevinden die aan het afnemen is.

Dit gevoel lijkt een modeverschijnsel te zijn. Daar waar je er een aantal jaren geleden nog vrij weinig over hoorde komt het nu steeds vaker naar voren.

Was het vroeger zo dat enkel mensen in het zakenleven aan een burn-out leden door hun te drukke levensstijl, tegenwoordig lijden ook de mensen in de onderklasse van de maatschappij hieraan. We hebben een aantal redenen op een rij gezet die kunnen leiden tot een burn-out.

Te hoge verwachtingen van jezelf

In het dagelijks leven krijg je voortdurend te maken met mensen die zaken van jou verwachten. Dat begint al op school waar leerkrachten van jou verwachten dat jij je inzet tijdens de lessen zoals de anderen uit jouw omgeving dat doen.

Wanneer je verder kijkt worden er op steeds andere vlakken eisen aan jou gesteld. Doe je aan sport, dan verwachten trainers en je ouders van jou dat je topprestaties behaalt.

Deze verwachtingen zijn in veel gevallen behoorlijk hoog, en het is de vraag in hoeverre deze verwachtingen realistisch zijn. Niet iedereen is immers een hoogvlieger.

piekeren

Op school maar ook in je vrije tijd moet je als mens jouw draai zien te vinden in het leven. Wanneer jij je verder ontwikkelt als volwassene is er echter iemand die echt onrealistische verwachtingen van jou kan hebben. Deze persoon kan zomaar jouw ergste vijand worden wanneer je er niet heel snel mee afrekent.

We wijzen in dit geval niet naar een ander, maar je moet naar jezelf kijken. Niet zelden komen mensen tot de ontdekking dat het niet hun omgeving is die te hoge verwachtingen van hun heeft. In tegendeel; men heeft te hoge verwachtingen van zichzelf en dat bezorgt ze behoorlijk wat problemen.

Mensen raken in de knel doordat ze teveel van zichzelf eisen. Wanneer je daarbij de signalen die jouw lichaam afgeeft veronachtzaamt zal je vroeg of laat last krijgen van een burn-out. Deze zal zichzelf niet zomaar oplossen; je moet er echt actief mee aan de slag.

Vind je draai in het leven

Jouw achtergrond, je persoonlijke omstandigheden en de opleiding die je hebt gevolgd vormen slechts een basis van jouw persoonlijkheid.

Daar vanuit ga jij aan het werk en start je in je eerste baan. Veel mensen blijven daarin hangen, en proberen geluk te verwerven in deze situatie. Sommige mensen lukt dat, maar velen slagen er niet in om gelijk hun draai te vinden in het leven.

Ze komen op een punt waarop ze vastlopen. Dat kan komen doordat ze een ongeluk krijgen waardoor ze fysiek niet meer kunnen functioneren. Het kan ook zijn dat men ziek wordt waardoor fysieke ongemakken er voor zorgen dat men niet meer goed in de bestaande werksituatie kan terugkeren.

Loop jij vast door een burn-out, dan ben je al op een punt waarop je meerdere signalen hebt genegeerd. Gevoelens van ongenoegen en onbehagen zijn te lang niet erkend. Het is op dat moment zaak dat je een nieuwe invulling aan je leven geeft om er inhoud aan te geven.

We hebben het op dat moment over het geven van een nieuwe draai aan je leven. Wanneer jij voor jezelf op zoek gaat naar een nieuwe invulling van je leven is het goed om een persoonlijkheidstest te laten afnemen. Daar kunnen diverse zaken uitrollen die je niet zelf als oorzaak van ‘ik ben ongelukkig’ had gezien.

Nooit jouw potentieel bereikt

Tegenwoordig wordt er bij kinderen op school nogal eens ontdekt dat ze beschikken over een hoger IQ dan de meeste klasgenootjes. Bij een IQ van 130 of meer is er sprake van hoogbegaafdheid.

Wanneer dit niet wordt erkend zullen deze kinderen al op school vastlopen in hun schoolloopbaan. Bij volwassenen is dit doorgaans niet ontdekt. Ze hebben jarenlang op school gezeten en zijn in veel gevallen zelfs vastgelopen op school.

verkeerde keuze

Doordat alles hun als kind kwam aangewaaid hebben ze nooit geleerd om te leren. Hun hersenen hebben nooit geleerd om te automatiseren, waardoor ze tijdens een vervolgstudie vastlopen. Deze volwassenen zijn gaan werken terwijl ze nooit hun volledige potentieel hebben bereikt.

Wanneer jij tot deze groep behoort zal je vroeg of laat te maken krijgen met een gevoel van ongelukkigheid. Jouw toekomst en je werksituatie stroken niet met jouw persoonlijkheid.

Wanneer jij bij een psycholoog belandt zal deze jou doorgaans een persoonlijkheidstest laten afnemen. Aan de hand van de uitslagen kan jij kijken in wat voor werkomgeving je het beste zal floreren.

Het zal jouw geluk behoorlijk laten toenemen. Je kan op elke willekeurige leeftijd besluiten een andere draai aan jouw leven te geven. Zodoende kom je erachter wie en wat je werkelijk bent.

‘Ik ben ongelukkig’ Doe er wat aan!

Het moment waarop je besluit om jouw leven een andere wending te geven mag dan onverstandig lijken in de ogen van jouw omgeving; voor jou is het een belangrijk moment.

Veel mensen die erachter komen dat ze in hun leven op het verkeerde spoor zijn beland zullen een opleiding gaan volgen in een richting die wel hun interesse heeft. Ze volgen een studie onder werktijd of in hun vrije tijd om na het behalen van hun diploma in een nieuwe baan aan de slag te gaan.

Wil jij gelukkig Zijn en Blijven?

Wil jij de (confronterende) waarheid weten over waarom jij niet optimaal kunt genieten en geluk ervaren?
Ben je klaar om aan de slag te gaan met het leren krijgen van een blijvend gelukkig gevoel?

JA! Stuur mij door naar de kortingspagina!
  • Gegarandeerd resultaat (check de recensies!)
  • Intensieve en professionele begeleiding
  • Ervaar jij (te) weinig effect? Je krijgt je geld terug!
  • Leren op jouw tempo en op jouw manier!

Op het moment dat jij een nieuwe wending aan je leven geeft kom je er al snel achter dat je een hoger gevoel van eigenwaarde zal gaan ontwikkelen. Gevoelens van ongelukkigheid zullen verdwijnen al naar gelang jij bent aangekomen op een plek waar jij je volle potentieel behaalt.

Ontvang vandaag mijn 7 adviezen voor meer Zelfvertrouwen!

  • Ervaar direct een Boost aan Zelfvertrouwen
  • Heldere en confronterende inzichten
  • Al meer dan 3700 mensen gingen je voor
Ja! Stuur maar door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *