Eigenwaarde vergroten? De beste tips van de maand januari!
Zelfverzekerdworden.nl- Wordt de beste versie van jezelf!
assertief zijn 18 december 2016
mm
Jens Geen reacties

Ben je helemaal klaar met die onzekerheid!? Ontdek in dit Gratis .PDF hoe je op een simpele manier je Zelfvertrouwen vergroot!

JA, laat het mij zien!

Je eigenwaarde is van essentieel belang om optimaal te kunnen leven. Want wie zal er van jou houden als je niet eens van jezelf houd?! Je eigenwaarde vergroten is gelukkig geen hogere wiskunde, in dit artikel lees je hoe je dit kunt bereiken

eigenwaarde vergrotenJe eigenwaarde vergroten.. Hoe doe je dat? In dit artikel wil ik je hier bij helpen, maar ik wil je ook leren waarom je op een bepaalde manier tegen jezelf aankijkt.

Vaak is het beeld namelijk niet realistisch en kijk je op een andere manier naar jezelf dan dat mensen in jouw omgeving dat doen.

Is je eigenwaarde vergroten dan wel de juiste oplossing? Het is een interessant onderwerp waar al veel over geschreven is. De één zegt dit, de ander dat.. Wat is wijsheid? Lees gauw verder..

Zelfvertrouwen en eigenwaarde

Zoals je wellicht al wel weet hebben zelfvertrouwen en eigenwaarde veel met elkaar te maken. Mensen die minder zelfverzekerd zijn kijken vaak ook op een negatieve manier tegen hunzelf aan.

Maar hoe kan dat nou eigenlijk? Waarom heb jij dan een gebrek aan zelfvertrouwen en heeft een ander juist zoveel vertrouwen in zichzelf?

Dit kan te maken hebben met allerlei factoren, vaak spelen je jeugd of gebeurtenissen in het verleden een belangrijke rol. Je ontwikkelt een verkeerde afspiegeling van de werkelijkheid.

Mensen die onzeker zijn hebben dus vaak een verkeerd beeld van zichzelf. Waarschijnlijk herken je dit wel.. Je krijgt vaak complimentjes maar deze dringen niet echt tot je door, je focust je meer op negatieve zaken.

Je eigenwaarde vergroten is een stap in de goede richting naar het vergroten van je algehele zelfvertrouwen.

Gebrek aan eigenwaarde

Helaas zijn er teveel mensen die zich al neergelegd hebben bij het feit dat ze over minder zelfvertrouwen beschikken dan een ander.

Je zelfvertrouwen of je eigenwaarde vergroten, daar is het nooit te laat voor. Online is er enorm veel over het vergroten van zelfvertrouwen en het creëren van meer eigenwaarde te vinden.

Op deze pagina wil ik je meer inzichten geven om zo te leren waar het nou precies vandaan komt, en wat je er zelf aan kunt doen om je beter in je vel te voelen.

Verkeerde overtuigingen

Onze overtuigingen bepalen voor een groot gedeelte hoe we in het leven staan. Ben jij ervan overtuigt dat je weinig voorstelt en er eigenlijk niet toe doet? Dan ga je ook zo leven.

Wat ik een hele krachtige uitspraak vind is, ‘Je bent wat je denkt’ deze uitspraak is 100% waarheid. Hiermee word nog maar weer eens duidelijk dat je te weinig eigenwaarde hebt, omdat je op een verkeerde manier tegen jezelf aankijkt.

Deze verkeerde overtuiging is vaak al op jonge leeftijd ontstaan, je ouders gaven je het gevoel dat je er niet toe deed. Ook kan dit gevoel zijn ontstaan tijdens je tijd op de basisschool.

Misschien ben jij wel gepest, gepest worden op de basisschool kan helaas heel veel kapot maken in je jonge brein. Natuurlijk niet fysiek maar zeer zeker op emotioneel vlak. Je kunt heel sterk het gevoel ontwikkelen dat je er niet toe doet.

Veel mensen zijn zich niet goed bewust van hun overtuigingen en hoeveel invloed dit kan hebben op hun leven. De mate van zelfvertrouwen waarover wij beschikken is een directe afspiegeling van onze overtuigingen van onszelf.

eigenwaarde vergroten

Te kritisch naar jezelf

Ben je te kritisch naar jezelf? Of lag je de lat te hoog voor jezelf? Mensen die de lat telkens te hoog leggen zullen heel vaak falen. Omdat je zo vaak faalt ontstaat vanzelf het gevoel dat je niet goed genoeg bent.

Leg de lat dus niet te hoog voor jezelf, accepteer dat je fouten maakt. Iedereen maakt fouten, zelfs de meest succesvolle mensen maken fouten.

Door fouten te maken word je juist beter, tenminste als je leert van je fouten. Fouten maken is een manier om te groeien, hoe tegenstrijdig het misschien ook klinkt.

Probeer dus niet te kritisch naar jezelf te zijn. Het lijkt misschien dat je door kritisch te zijn beter zult worden, maar op deze manier word je dat juist niet.

Praat jezelf niet de afgrond in

Net gaf ik al aan dat je heel erg uit moet kijken met hoe jij jezelf ziet, hetzelfde geld voor de manier hoe jij over jezelf praat. Praat jezelf niet de afgrond in.

Hiermee bedoel ik natuurlijk niet letterlijk de afgrond in, maar realiseer je goed dat je brein een soort computer is. Als jij maar vaak genoeg tegen jezelf zegt dat je niet goed genoeg bent, neemt je brein dit aan voor waarheid.

Hierdoor zal je weinig succes beleven in je leven en hier ben jij zelf verantwoordelijk voor. Kijk dus goed uit met wat je denkt of zegt.

Vergelijk jezelf niet met anderen

Vergelijk jij jezelf vaak met anderen? Stop hier dan direct mee. Het probleem is namelijk als volgt, er zijn altijd mensen die het in jouw beleving beter hebben dan jou.

Als jij jezelf vergelijkt met anderen zul je dus nooit tevreden zijn, want al ben je multi miljonair en heb je alles wat je hartje begeert, er blijven in jouw overtuiging altijd mensen die het nog beter lijken te hebben.

Dit is een zeer destructieve gedachte waar geen einde aan lijkt te komen, het is simpelweg nooit goed genoeg.

Waardeer jezelf en wees blij met wat je hebt, denk eens al die mensen over de wereld die het veel minder hebben dan jou..

Je eigenwaarde vergroten

Je eigenwaarde vergroten en vervolgens behouden is niet iets wat van de één op de andere dag zal lukken, het is een continu proces waar je langere tijd aan zult moeten gaan werken.

Langere tijd aan werken? Denk je misschien bij jezelf.. Ja klopt om je eigenwaarde succesvol te vergroten zul je er langere tijd mee bezig moeten zijn.

Het is niet van de één op de ander dag ontstaan dus gaat het ook niet van de één op andere dag weg. Gelukkig kun je al wel op zeer korte termijn verschil ervaren, dat verschil geeft genoeg motivatie om jezelf blijvend te veranderen.

Helpende hand

Om succesvol je eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten is het dus van belang dat je hier consistent mee aan de slag gaat. Ik snap dat het lastig kan zijn om dit helemaal op eigen initiatief te doen, daarom wil ik je de helpende hand bieden.

Want om nou elke dag eerst op het internet te gaan speuren naar tips en trucjes om je eigenwaarde te vergroten.. Nee dat gaat veel te veel kostbare tijd kosten.

Daarom wil ik je gedurende langere tijd bij de hand nemen, je krijgt elke dag email begeleiding en een ware e-cursus om binnen afzienbare tijd over een flinke dosis zelfvertrouwen en eigenwaarde te beschikken.

Wil je een ijzersterk zelfvertrouwen!? Dankzij deze simpele en bewezen technieken ontwikkel je binnen korte tijd een onweerstaanbaar zelfvertrouwen!

JA, stuur mij door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *