Voor jezelf opkomen!? Dit is waarom het NOG niet lukt!
Zelfverzekerdworden.nl - Eindelijk ben je er!
Zelfverzekerd worden! 4 januari 2018
mm
zelfverzekerd Geen reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een PDF bestand met 7 tips waardoor jij per direct zelfverzekerder en gelukkiger wordt!

JA, dat wil ik!

Heb je het idee dat mensen over je heen lopen? Dat jou mening niet echt telt? Heb je het gevoel er net niet bij te horen omdat je vaak wat stilletjes bent? In dit artikel ga ik je exact uitleggen hoe dat kan en hoe je het omdraait in een ijzersterke mening.

voor jezelf opkomenVoor jezelf opkomen is enorm belangrijk, het zorgt voor een gelukkig leven waarin je kunt doen en laten wat je wilt. Je hoeft je niet meer druk te maken over de mening van anderen.

Want ben je er wel klaar mee om je telkens aan te moeten passen aan anderen? Of te moeten luisteren naar dominante personen en mensen die jou telkens overdonderen?

In dit artikel ga ik je precies laten zien waarom het jou nu nog niet lukt om voor jezelf op te komen, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je vanaf vandaag ijzersterk in je schoenen staat.

Waarom lukt het nu nog niet?

Voor jezelf opkomen is dus super belangrijk, maar waarom lukt het jou nog steeds niet?

Heel veel mensen worstelen al jaren met dit probleem, ze willen er dolgraag iets aan doen, maar hoe!? Mensen, en misschien jij ook wel, weten niet hoe ze dit probleem moeten aanpakken.

Ze gaan van de ene website naar de andere in de hoop de gouden formule te vinden. Ik zal meteen eerlijk tegen je zijn, die gouden formule zul je nergens vinden.

Er is namelijk maar één gouden formule, en die gouden formule ben je zelf! Iedereen kan je van alles vertellen maar uiteindelijk ben jij degene die het moet doen, jij bent de enige die jou kan veranderen.

Toch hoef je het niet helemaal alleen te doen, er zijn verschillende super goede hulpmiddelen die jou kunnen helpen om een oersterke mening te ontwikkelen en deze ook in elke situatie te gebruiken, daarover later meer.

Blanco papier

Op wat genen en erfelijke eigenschappen na worden we nagenoeg gelijk geboren, we zijn een blanco papier wat nog ingevuld moet worden.

Tijdens onze kinderjaren worden onze karakters gevormd, deze momenten zijn cruciaal voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen en andere zaken.

Bij de meeste mensen die moeite hebben om voor hunzelf op te komen is het hier ergens mis gegaan, je hebt het misschien overgenomen van je ouders of andere mensen die dichtbij je stonden tijdens je kinderjaren.

Om je karakter te veranderen is training nodig, je zult er enige tijd mee aan de slag moeten. Je kunt namelijk niet binnen een dag veranderen.

Maar gelukkig hoef je er geen jaren mee bezig te zijn dankzij verschillende krachtige methodes (later meer)

Dit is hoe je wilt zijn!

Niemand vind het leuk om telkens in de hoek gedrukt te worden, of overmand te worden door luidruchtige types. Wat je wel wilt is:

  • Een confrontatie aan durven gaan
  • Je mening altijd kunnen geven
  • Dat mensen ook eens rekening met jou houden

Je wilt niet meer haperen en stotteren als iemand je uit de tent probeert te lokken, je wilt gewoon direct en super krachtig een weerwoord hebben waar je ‘u’ tegen zegt.

Het moet zo krachtig zijn dat iemand er in het vervolg wel twee keer over nadenkt om jou nog eens uit te testen.

sterk

Oersterk Zelfvertrouwen

Voor jezelf opkomen en zelfvertrouwen hebben veel met elkaar gemeen..

Het ontwikkelen van een oersterk zelfvertrouwen is daarom de absolute basis, het is het fundament onder een sterke mening, altijd weten wat je moet zeggen en krachtig kunnen opkomen voor jezelf.

Bekijk hier de NR.1 online training op het gebied van Zelfvertrouwen>>

Mensen met veel zelfvertrouwen hebben vrijwel nooit moeite om voor hunzelf op te komen. Toch zijn het de mensen met enorm veel zelfvertrouwen die jou op dit moment nog overdonderen.

Daarom is assertiviteit een beter woord, mensen die assertief zijn geven hun mening maar hebben daarbij wel respect voor de mening van anderen. Ze laten hunzelf en anderen in hun waarde.

Voor jezelf opkomen? Wat houdt je tegen?

Op dit moment zijn er nog van allerlei blokkades die je tegenhouden, het zijn die vervelende ingesleten patronen die er vanaf je jeugd inzitten.

  • Je kunt niet goed anticiperen. Mensen proberen je uit de tent te lokken en je weet niet meteen een goed weerwoord te geven. Achteraf weet je precies wat je had moeten zeggen maar ja, nu ben je te laat.
  • Je wilt conflicten uit de weg gaan. Je weet wel hoe het zit maar durft geen weerwoord te geven omdat je bang bent voor een conflict.
  • Je bent bang dat een ander verkeer over je denkt. Als ik nu ja of nee zeg, zal die ander wel denken..
  • Je bent verlegen. Je vind het maar niks als alle ogen op je gericht zijn, je wilt dus zo snel mogelijk uit het middelpunt van de belangstelling.
  • Weinig zelfvertrouwen. Je komt niet op voor je eigen mening omdat je jezelf niet zo belangrijk vind, je hebt een gebrek aan zelfvertrouwen.

Opkomen voor jezelf zonder veel zelfvertrouwen

Maar zijn er dan ook manieren die meteen resultaat hebben? Kan ik vandaag al dingen doen die ervoor zorgen dat ik beter voor mezelf opkom?

Ja, die zijn er..

De ‘doorvraag’ truc

Als mensen jou bijvoorbeeld kritiek geven kun je ervoor kiezen om niets te zeggen en met de staart tussen de benen af te druipen of je kunt ervoor kiezen om door te vragen.

Als je doorvraagt krijg je een helder antwoord, en als de kritiek niet terecht is word dat op deze manier heel snel duidelijk.

“Wat is het dan precies wat ik niet goed doe? Kun je dat even duidelijk voor me uitleggen?”

Ook als iemand jou voor het blok probeert te zetten werkt doorvragen extreem goed, het is daarbij verstandig om degene later even apart te nemen en exact te vragen waarom hij jou voor het blok probeerde te zetten.

“Waarom maakte je die grap?”

Als je blijft doorvragen zul je merken dat de andere persoon er wat onzeker van word, wedden dat hij of zij de volgende keer iemand anders pakt.

De ‘doorvraag’ truc werkt echt super goed. Probeer het maar eens.

De ‘middenweg’

Vaak durven mensen niet te zeggen wat ze willen omdat ze bang zijn dat de ander nog meer druk zal uitoefenen of boos zal worden.

Wat je in dit geval kunt doen is eerst met de ander meebuigen en wat begrip tonen:

“Ik begrijp volkomen dat, dat jouw standpunt is maar als ik…”

Op deze manier is de kans heel klein dat er een conflict zal ontstaan, en ontstaat er wel een conflict? Dan heb jij alles gedaan wat je kon op een zo vreedzaam mogelijke manier.

Durf nu je mening te geven

Nu je een opening hebt gevonden via bovenstaande technieken is het tijd om je mening te geven. Je hebt via een ‘veilig pad’ de weg vrij gemaakt om zonder conflicten je mening te kunnen geven.

De bal ligt bij jou, nu is het zaak om hem in te koppen en duidelijk te maken dat je wel degelijk voor jezelf kunt opkomen.

Het kan zijn dat dit wat moeite kost omdat je het niet gewend bent, toch moet je proberen om dit te doen, op de lange termijn zul je namelijk zien dat het steeds gewoner word en je langzaam verandert in een sterk en zelfverzekerd persoon.

Voor jezelf opkomen in simpele stappen!?

Voor jezelf opkomen word een stuk eenvoudiger met bovenstaande tips. Met deze tips ben je namelijk in staat om langzaam te veranderen naar een persoon die zijn of haar mening in elke situatie durft te geven, zich niet meer uit het veld laat slaan door luidruchtige types en gewoon staat voor zijn of haar normen en waarden.

Maar wil je echt blijvende veranderingen bewerkstelligen op een zo efficiënt mogelijke manier? Dan is de E-cursus Betere relaties met iedereen van Frank de Moei een absolute aanrader.

Dankzij deze training leer je uitdagingen op het gebied van relaties aan te gaan, je mening krachtig en helder te uiten en je nooit meer in de hoek te laten zetten.

Word een meester in communiceren dankzij deze online training!

Gaan jouw relaties maar moeizaam? Neem deze simpele stappen naar de perfecte relatie! Ruim 2300 mensen gingen je voor.. En ervaren dagelijks de (eenvoudig) toe te passen voordelen!

JA! Ik wil meer informatie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig GRATIS waardevolle tips waardoor jij per direct zelfverzekerder en gelukkiger wordt! PS: Je ontvangt ook GRATIS het PDF bestand met tips die jij direct kunt toepassen!

JA! Dat wil ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *