Ben jij tevreden met wat je hebt?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
tevreden zijn

Terwijl we met zijn allen druk aan het sporten zijn en onze levensstijl naar een optimaal niveau tillen, wordt er vaak aan één ding niet gedacht.

Lichamelijk zijn we fit, maar zijn we dat geestelijk ook?
Is onze geest net zo sterk als ons lichaam? In veel gevallen luidt het antwoord, nee.

Vooral in deze tijd, de tijd van weelde en overvloed kijken veel mensen tegen andere mensen op ‘Ik wou dat ik net zo’n huis had als hun, ik woon maar in een kleine rijwoning’

In dit artikel wil ik het met je hebben over het onderwerp ‘tevreden zijn’ ben jij tevreden?
Tevreden met wat je hebt?
Tevreden met wie je bent?

Lees snel verder!

Inhoudsopgave

Hoe tevreden ben jij met wat je hebt?

Om dit artikel af te trappen wil ik het eerst nog even aanstippen hoe enorm belangrijk het is om tevreden te zijn.
Het is naar mijn mening het ALLERbelangrijkste ingrediënt voor een gelukkig leven!

Het is DE sleutel naar een leven vol leuke en plezierige dingen, je kijkt niet naar wat een ander heeft maar geniet van hoe jij zelf leeft.

Want we kunnen alles bezitten wat ons hartje begeert, als we niet tevreden zijn dan zullen we ons ongelukkig voelen, we zullen steeds meer willen wat in de meeste gevallen slecht afloopt.

 • Het belangrijkste ingrediënt voor een gelukkig leven.
 • Het is de sleutel die de deur opent naar een leven vol geluk en plezier.
 • Wie nooit tevreden is zal een bitter leven leiden.

Het is toch geen wedstrijd?

Het lijkt soms wel een wedstrijd, mensen die ontevreden zijn, zijn constant bezig om hunzelf te vergelijken met anderen. En als ze dan het gevoel krijgen dat een ander meer bereikt of bezit als hun, dan voelen ze zich ongelukkig.

Mensen die dit gevoel herkennen krijgen een zwaar leven als ze niet veranderen, ze krijgen namelijk het gevoel altijd in een achtbaan te zitten, een achtbaan die niet meer stopt.

Naast het feit dat ze niet tevreden zijn krijgen ze te maken met stress, stress van de dingen die hun niet willen lukken, stress van de dingen die ze niet hebben.

Stress is absoluut niet goed voor je, stress zorgt ervoor dat je nog dieper in de put raakt, stress kan allerlei vervelende klachten met zich meebrengen zoals hoofdpijn,buikpijn of een algeheel gevoel van spanning in je lijf.

tevreden zijn

Tevreden zijn, wat is het dan?

Maar als je heel je leven al bezig bent om ‘net zo goed’ als anderen te worden, of heel je leven als bezig bent om jezelf te vergelijken met anderen, hoe zorg je er dan voor dat je tevreden wordt met wat je hebt?

Tevreden zijn word vaak vergeleken met weelde en bezittingen, ‘als ik dan toch eens had, dan was ik tevreden’ Tevreden zijn omdat je bepaalde dingen bezit is grote onzin.

Het grote toverwoord hier is ‘Gelukkig Zijn’ mensen zijn pas echt tevreden als ze gelukkig zijn, waarom denk je anders dat beroemdheden die alles bezitten wat hun hartje begeert sterven aan een overdosis drugs? Of zelfmoord plegen? Ze zijn niet gelukkig.

Want hetgeen wat we zoeken is een goed gevoel over onszelf en ons leven, niet die grote auto, dat mooie huis of die luxe jacht, dat zijn slechts korte termijn middelen waarvan wij denken dat ze ons op lange termijn gelukkig maken.

Wat is geluk en hoe bereik ik het?

Geluk is een gevoel wat van binnen uit komt, het is voor geen goud te koop en je kunt het alleen bereiken door tevreden te zijn met wie je bent en wat je bezit.

Er zijn zoveel mensen die in de waan leven dat ze gelukkig en tevreden zijn wanneer ze hun geliefde villa of sportauto hebben, maar dan gebeurt er het volgende:

 • Nadat ze in hun bezit hebben wat ze graag wilden ontstaat er weer een nieuw object wat ze graag zouden willen.
 • Ze zien andere mensen die het nog beter voor elkaar hebben, dat willen zij ook wel!
 • Hetgeen waarvan ze eerst dachten dat het hun geluk bracht is een half jaar later al niet meer bijzonder, we zijn er aan gewend en gaan weer op zoek naar iets anders.

Wat kan ik doen aan mijn onvrede?

Maar wat als je last hebt van alles wat ik hierboven beschreven heb, en je maar al te goed weet dat dit op de lange termijn meer schade oplevert dan je zou willen, hoe zorg je er dan voor dan je veranderd in een gelukkig en tevreden persoon?

Want je weet ook dat doelen bereiken je niet de tevredenheid zullen brengen die je zoekt, iedereen heeft toch wel eens doelen bereikt en zijn deze mensen nog tevreden?

Nee, ze zijn al lang weer bezig met hun lichaam, ze willen slanker worden en er mooier uitzien, ze willen meer inkomen, een duurdere auto of die extra vakantie.

Van het bereiken van doelen word je dus ook niet per definitie gelukkig, toch moet ik daar even een kleine kanttekening bij maken.

Doelen stellen is natuurlijk een goede eigenschap, als je verder wilt komen in het leven zul je doelen moeten stellen, deze doelen zorgen er immers voor dat je vooruit blijft gaan.

Wat ik probeer aan te duiden is dat je na het behalen van een doel ook moet leren om tevreden te zijn, als je dit namelijk niet doet blijf je als een hond achter een worst aanrennen en zal je honger nooit gestild worden.

tevreden zijn

Ken je dat gevoel?

Nu we het toch over doelen hebben, ken je dat gevoel? Dat je een doel bereikt hebt? Fijn gevoel he? Je bent blij en voelt je gelukkig.

Helaas duurt dit moment bij heel veel mensen maar kort, het doel is gehaald, ze zijn gelukkig maar al snel volgt er een nieuw doel, tot dit doel bereikt is voelen we weer ontevredenheid want we zijn nog niet waar we wezen moeten.

Ik kan er omheen blijven maar het is eigenlijk zo simpel als wat, je hebt namelijk slechts twee keuzes:

 • Je gaat steeds op zoek naar nieuwe dingen en ziet andere mensen het beter hebben dan jou
 • Of je leert om tevreden te zijn met wat je hebt met als gevolg, rust,geluk en blijdschap

Toch niet zo’n moeilijke keuze?
Niets blijkt minder waar, duizenden mensen worstelen elke dag weer met een gevoel van onvrede.

Word gelukkig, blijf gelukkig op DEZE manier!

Gelukkig zijn is echt de ultieme basis voor een voorspoedig leven, dus wil jij meer geluk en meer tevredenheid in je leven? Heb je al tal van artikelen gelezen en ‘super’ tips opgevolgd? Maar draait het steeds weer op hetzelfde uit?

Blijf niet doen wat je altijd al deed want dan zul je krijgen wat je altijd al kreeg: Een gevoel van ontevredenheid waarbij je telkens achter een niet te grijpen beloning aanrent.

Ben jij klaar voor meer Geluk en Succes in jouw leven?

Ontvang inzichten die al duizenden mensen succesvol hebben gemaakt!

JA! Stuur mij door!

Vind je geluk en ervaar:

 • Onvoorwaardelijke blijdschap
 • Tevredenheid
 • Rust
 • Plezier in alle dingen

Start vandaag met het opbouwen van Blijvend

Zelfvertrouwen!

 • Gegarandeerd resultaat!
 • Professionele begeleiding
 • Meer dan 17.500 gingen jou voor 🙂
Stuur mij door naar de kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *