Goede voornemens voor het nieuwe jaar? Dit is waarom ze niet werken!
Zelfverzekerdworden.nl - Confronterend - Eerlijk - Effectief!
Gelukkig zijn 10 januari 2019
mm
zelfverzekerd Geen reacties

Durf jij de uitdaging met jezelf aan te gaan? Worstel jij al te lang met jouw onzekerheid? Stel jouw moment niet uit en ga vandaag nog keihard aan de slag met het vergroten van jouw zelfvertrouwen!

JA! Stuur mij door naar de geheime kortingspagina!

Goede voornemens, wie kent het niet. Als het puntje bij het paaltje komt zijn ze bijzonder lastig vol te houden. Hoe zit dat precies? Dat ontdek je in dit artikel!

zelfdiscipline aanlerenGoede voornemens voor het nieuwe jaar, wie kent het niet. De meeste mensen hebben zich al wel eens voorgenomen om per ingang van het nieuwe jaar dingen anders te gaan doen.

Minder eten, meer sporten, stoppen met roken en noem maar op. In het begin ben je super gemotiveerd om je voorgenomen besluit ten uitvoer te brengen maar de motivatie zakt je al snel in de schoenen.

Hoe kan dat toch dat mensen hun goede voornemens maar niet vol weten te houden? In dit artikel ga ik je precies uitleggen waarom het je maar niet lukt om voet bij stuk te houden.

Goede voornemens zijn bijzonder lastig vol te houden

Het is ieder jaar vaste prik. Als het einde van het jaar nadert beginnen mensen weer van allerlei goede voornemens te verzinnen. Ze voelen zich gemotiveerd en zijn vastberaden.

Toch zien we dat de meeste mensen hun voornemens niet langer dan een maand volhouden. De motivatie zakt steeds verder weg en uiteindelijk word de handdoek in de ring gegooid.

Maar hoe kan dat toch? Het heeft alles te maken met de moeilijkheid van een gedragsverandering. ‘Goede voornemens’ is algemeen begrip geworden maar mensen onderschatten hoe moeilijk het is een blijvende gedragsverandering te bewerkstelligen.

Blijvende gedragsverandering is geen makkelijke opgave

Neem nou het voorbeeld van afslanken. Mensen zijn vaak al jaren bezig om hun lichaam in de gewenste shape te krijgen. Ze slanken af, stoppen weer, komen weer aan en gaan weer opnieuw beginnen.

Waarom kun je niet gewoon één keer afslanken en op je gewenste gewicht blijven? Omdat een blijvende gedragsverandering een pittige opgave is. Waarom denk je anders dat het ‘jojo effect’ zo’n bekend begrip is?

Om je gedrag blijvend te veranderen is discipline, doorzettingsvermogen en wilskracht nodig en ja, dat heeft de één nou eenmaal meer dan de ander.

Maar als jij doorzet en niet opgeeft zal je nieuwe levensstijl je uiteindelijk helemaal gewoon zijn geworden en voelt het als vanzelf dat je zo leeft. Dit is het punt waar je naar toe wilt.

luisteren naar je eigen gevoel

Onzekere mensen en goede voornemens

Voor mensen die last hebben van angst en onzekerheid zijn goede voornemens helemaal gevaarlijk terrein. Omdat de kans van slagen bij bepaalde goede voornemens heel klein is kan dit ervoor zorgen dat je nog onzekerder word.

‘Weer iets wat me niet lukt! Ik kan ook niks!’ Dit soort kreten zijn een onzeker iemand wel gewoon. Maar betekent dat dan dat onzekere mensen niets moeten veranderen als ze dat zouden willen?

Nee absoluut niet. Wat ik er mee probeer te zeggen is dat er zo luchtig gedaan word over het begrip ‘goede voornemens’ terwijl het heel wat voeten in aarde heeft om een blijvende verandering te bewerkstelligen.

En als je bang bent om te falen en het gebeurt ook daadwerkelijk zal dat niet echt helpen om je zelfvertrouwen te vergroten.

Ik wil niet overkomen als een zwartkijker maar ik wil je wel behoeden voor de gevaren van ‘goede voornemens’ Wil jij dingen veranderen? Ga er dan serieus voor en geef niet na een maand alweer op.

Wil jij de waarheid horen over hoe jij jouw zelfvertrouwen effectief kunt uitbouwen? Sluit jezelf aan bij zelfverzekerdworden.nl en ontvang mijn 8 (confronterende)adviezen in jouw mailbox!!

JA! Ik ga die uitdaging aan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *