Niet durven vragen? Het zorgt voor ZOVEEL kopzorgen!
Zelfverzekerdworden.nl - Eindelijk ben je er!
Angsten 6 juli 2017
mm
zelfverzekerd Geen reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een PDF bestand met 7 tips waardoor jij per direct zelfverzekerder en gelukkiger wordt!

JA, dat wil ik!

In ons kleine kikkerlandje lopen heel wat mensen rond die het moeilijk vinden om andere mensen aan te spreken, ze durven hun vragen niet te stellen omdat ze bang zijn voor de uitkomst, het kan klein beginnen maar uitmonden tot een gevaarlijke onzekerheid

twijfelenNiet durven vragen, dat is waar ik het vandaag met je over wil hebben, er zijn namelijk zo ontiegelijk veel mensen die moeite hebben om andere mensen aan te spreken.

Of het nou gaat om het simpel vragen van de weg of het vragen van hulp als je er even niet uitkomt, durf te vragen! Hoe cliché het ook klinkt, twee mensen weten meer dan één.

Veel mensen lopen echter tegen het vervelende probleem aan dat ze het simpelweg niet durven, ze willen wel maar zijn bang dat ze niet begrepen worden of misschien wel uitgelachen worden. Hoe dat kan? En hoe je het oplost? Je leest het hier!

Neem jij een blad voor de mond?

Hoe vaak komt het wel niet voor dat we ons moeten beroepen op de hulp van een ander? Simpel voorbeeld, je staat in de supermarkt en kunt de producten die je nodig bent niet vinden.

Wat doe je?

Blijf je eindeloos ronddwalen door de supermarkt of vraag je het even aan een medewerker? Het laatste toch zeker!? Maar wat als je moeite hebt om mensen aan te spreken?

Die supermarkt is misschien een simpel voorbeeld maar we kunnen dit veel breder trekken, stel je voor dat je met een moeilijk vraagstuk zit.

Je durft het niet te vragen aan iemand omdat je bang bent dat je niet begrepen word of omdat je bang bent dat mensen je raar aan kijken of misschien wel uitlachen.

Ken je dat gevoel?

 • Je weet vaak niet wat je moet zeggen
 • Je durft andere mensen niet snel te vragen
 • Je bent bang dat je de verkeerde dingen zegt
 • Je bent bang dat je niet helemaal uit je woorden komt

Pijn en moeite

Als je blijft rondlopen met lastige vragen omdat je niet durft te vragen gaat alles met pijn en moeite, je zult alles op je eigen houtje moeten doen.

Het kost je niet alleen pijn en moeite maar ook nog eens ontzettend veel tijd, deze tijd kun je beter steken in ander dingen, dingen die je dichter bij je doel brengen.

Want stel je voor, je rijd in het buitenland en bent de weg kwijt geraakt, je durft geen mensen aan te spreken die je de weg kunnen wijzen, je hebt de routekaart al op alle mogelijke manier gedraaid maar je komt er niet uit.

Vervolgens rijd je nog 3x verkeerd, ben je 2 uur verder en weet je nog niet waar je bent..

Als je iemand had gevraagd had het je waarschijnlijk nog geen 10 minuten gekost, zie je hoeveel pijn,moeite en tijd dit kost?

Onderschat het niet

Je denkt misschien bij jezelf “Ach dat valt toch wel mee, ik heb gewoon wat moeite om mensen aan te spreken, wat maakt het uit”

Aan de ene kant is het goed dat je zo denkt, je relativeert snel en dat betekent dat het niet in je hoofd blijft spoken, aan de andere kant is het absoluut niet nodig om zo door het leven te blijven gaan.

Dat dit voorkomt uit onzekerheid staat als een paal boven water, je bent voornamelijk ‘bang’ bang om de reactie van je gesprekspartner, bang om uitgelachen te worden, etc.

Alles komt voort uit angst, herken je dat? Ben jij verre van een waaghals omdat je het gevoel van je angst je al snel bekruipt?

 • Herken je de angst?
 • Maak jij je snel druk en bang over gevolgen van bepaalde dingen?
 • Durf je niet buiten je comfort zone te treden?

angst

Angst sloopt je

De titel van deze alinea komt misschien hard aan, toch is het 100% waarheid. Angst is een negatieve emotie die je stukje bij beetje kapot maakt.

Angst is een gevaarlijke fenomeen, het werkt als een anker dat je mee moet slepen, jij wil wel, maar je anker, je angst dus, zit diep in de grond gegraven, vooruit bewegen gaat moeizaam.

Niet durven vragen is een uitkomst van angst en onzekerheid, het is de wortel van jouw probleem, de dieper liggende wortel die je misschien niet had verwacht.

Hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten?

Helaas blijven veel mensen hangen in deze negatieve emotie, ze willen wel veranderen maar zijn niet bereid om actie te ondernemen, wees niet als deze mensen.

Want hoe kun je verwachten dat er dingen veranderen als jij altijd maar hetzelfde blijft doen?

Wil je andere resultaten zul je, je aanpak moeten veranderen.

We zijn tot groots in staat

Mensen zijn tot grote dingen in staat, we kunnen bruggen bouwen en wegen aanleggen, nieuwe uitvindingen doen en complexe vraagstukken oplossen.

Gelukkig zijn we ook in staat om onszelf te trainen, om onszelf te veranderen naar de persoon die we altijd al hadden willen zijn, het is slechts een kwestie van kiezen en gericht actie ondernemen.

Onderneem gericht actie

Maar wat moet je nou precies doen om deze onzekerheid van je af te schudden? Is het zo eenvoudig om een verandering in je mindset teweeg te brengen?

Zie het als fitness, je kunt 2 keer een uur gaan sporten maar wat denk je dat je dit oplevert? Inderdaad niet heel veel. De kracht zit hem in de herhaling.

Om resultaten te zien zul jij langere periode elke week meerdere keer toegewijd moeten trainen, alleen op deze manier ben je in staat om veranderingen te zien en vooruitgang te boeken.

Met je geest is het niet anders, om blijvende veranderingen te bewerkstelligen zul je er tijd en energie in moeten stoppen.

Niet durven vragen? Zo verander je, je leven

Hoe graag wil jij veranderen? Hoe graag wil jij je leven veranderen? Want dat is wat er gaat gebeuren als jij aan de slag gaat met jezelf.

Men zegt niet voor niets, de beste investering is een investering in jezelf.

Want stel je eens voor hoe het zou zijn om zonder een gevoel van schaamte mensen aan te spreken zonder dat je, je druk maakt over wat ze van je denken of hoe je over komt?

Geen twijfel en onzekerheid meer, geen angst of andere negatieve emoties, gewoon lekker spontaan. Het leven zal een stuk makkelijker en aangenamer zijn.

Onderstaande training is een perfect handvat om je te begeleiden in het proces naar een sterk, gelukkig en vooral zelfverzekerd leven.

Inmiddels kunnen duizenden mensen dit beamen, verander je mindset en verander je leven!

 • Meer vertrouwen in jezelf geeft je een gelukkig leven
 • Het leven zal veel soepeler verlopen
 • Je maakt je niet meer druk over wat anderen van je zullen denken
 • Je straalt en grijpt het leven met volle teugen aan

Wil je sterk en krachtig zelfvertrouwen!? Dankzij deze makkelijk toepasbare technieken ga jij jouw zelfvertrouwen snel uitbouwen! Duizenden mensen gingen je voor en ervaren elke dag de enorme voordelen!

JA, stuur mij door!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig GRATIS waardevolle tips waardoor jij per direct zelfverzekerder en gelukkiger wordt! PS: Je ontvangt ook GRATIS het PDF bestand met tips die jij direct kunt toepassen!

JA! Dat wil ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *