Negatieve mensen loslaten? 7 feiten die je MOET kennen!
Zelfverzekerdworden.nl - Eindelijk ben je er!
Negativiteit 26 januari 2017
mm
zelfverzekerd Geen reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een PDF bestand met 7 tips waardoor jij per direct zelfverzekerder en gelukkiger wordt!

JA, dat wil ik!

Soms is het makkelijker gezegd dan gedaan, negatieve mensen loslaten. Toch is het verstandig om deze mensen zoveel mogelijk op een afstandje te houden want zoals je weet.. Waar je mee omgaat word je mee besmet..

negatieve mensen loslatenNegatieve mensen loslaten? Hoe doe je dat eigenlijk? Het klinkt zo makkelijk, maar is het dat ook?

Veel mensen weten diep van binnen wel dat bepaalde personen geen positieve invloed op hun hebben, maar afscheid nemen blijkt vaak moeilijker dan gedacht.

Hoe kun je negatieve mensen loslaten op een vreedzame manier? Ontdek hier hoe je dat doet.

We kennen ze allemaal wel..

We kennen ze allemaal wel, de mensen die eeuwig klagen, de mensen die je altijd proberen te manipuleren of de mensen die je enorm veel energie kosten.

Helaas lopen er nog altijd teveel negatieve mensen rond op deze planeet, maar hoe ga je daar mee om? Wat kun je doen tegen deze ‘energie zuigende’ personen? Want dat is wat het zijn, hoe hard het ook klinkt.

Ze zuigen de energie uit mensen die positief zijn, ze hebben altijd wel weer iets te klagen en daar heb jij gewoon geen zin in, jij wil leuke gesprekken en geen negatief gezanik.

Negatieve mensen loslaten is de beste optie, maar wat als het vrienden of familie betreft? Wijs je die zonder pardon de deur? Vast niet..

Familie en vrienden aan de kant zetten!?

Het verhaal ligt dus gevoeliger bij familie of vrienden, logisch want deze mensen ken je vaak je hele leven of een groot gedeelte van je leven al.

Geen zorgen, deze mensen hoef je niet los te laten. Je kunt namelijk leren hoe je met negatieve mensen omgaat.

Het is namelijk niet verplicht om een negatief gesprek voort te zetten. Onderbreek het gesprek en spreek over leuke positieve dingen.

Heb je te maken met hardnekkige familie of vrienden? En draait het toch steeds weer uit op een negatief gesprek?

Ook Martijn had te maken met negatieve mensen om hem heen, op een gegeven moment realiseerde hij zich dat het zijn eigen leven begon te beïnvloeden en wist hij dat het anders moest..

Dankzij deze bewezen en simpele technieken van psycholoog Frank de Moei ontdekte hij hoe hij beter om kon gaan met deze ‘energie zuigende’ mensen>>

Hoe herken je negatieve personen?

Hoe kunnen we negatieve personen herkennen? Ik heb hieronder enkele zaken opgesomd waaraan je een negatief iemand kunt herkennen

  • Altijd klagen maar zelf geen verantwoordelijkheid nemen
  • Iedereen de schuld geven, behalve zichzelf
  • Ze vreten al je energie op
  • Altijd in discussie willen gaan en hier vervolgens een strijd van willen maken

Als je mensen kent die aan één of meer van deze symptomen voldoen heb je dus in de meeste gevallen te maken met een negatief persoon.

Omgaan met negatieve mensen is even crue gezegd als trekken aan een dood paard, je kunt zo hard trekken als je wilt, het paard zal geen centimeter verplaatsen.

Waarom zou je er dan nog aan beginnen? Waarom zou je relaties aan willen knopen met mensen die negatief zijn? Inderdaad, dat wil je vanaf nu niet meer.

jongen met verrekijker

Waar je mee omgaat, word je mee besmet

Vroeger had ik teveel negatieve mensen om me heen, In eerste instantie had ik er helemaal geen weet van omdat ik me niet realiseerde wat deze mensen teweeg konden brengen.

Ik wist niet dat het omgaan met negatieve mensen best veel kapot kon maken in mijn tot dusver, positieve overtuigingen.

Toen ik merkte dat ik steeds minder vaak blij en opgewekt was, wist ik nog niet meteen waar dat aan lag.

Ik dacht dat het een periode was, dit bleek helaas niet zo te zijn.. Na wat research kwam ik erachter dat het omgaan met negatieve mensen weleens het probleem kon zijn.

Op dat moment besefte ik me dat ik best veel mensen om me heen had staan die vaak negatief waren. Maar hoe kwam ik van deze mensen af?

Bekijk dit interessante artikel ‘Omgaan met negatieve mensen in 3 simpele stappen’ >>>

Negatieve mensen loslaten

Gelukkig waren deze mensen niet allemaal goede vrienden en was ik dus in staat een groot gedeelte van deze mensen gewoon los te laten.

Maar hoe deed ik dat? Eigenlijk is de oplossing best simpel..

Ik maakte gewoon geen contact meer met deze mensen, op deze manier verdwenen ze langzaam uit mijn leven.

Het klinkt misschien wat eenvoudig en misschien heb je wat angst en ben je bang voor de uitkomst als je mensen ineens gaat negeren, realiseer je goed dat deze mensen jouw positiviteit aan het kapot maken zijn, is het dat waard?

Je kunt er ook voor kiezen om de ontmoetingen met negatieve mensen zo kort mogelijk te houden.

Ga vooral niet in discussie, want negatieve mensen willen toch gelijk hebben, even het verhaal aanhoren en weer verder gaan.

negatief

Leren loslaten en accepteren

Het is kinderlijk eenvoudig om vaker ‘nee’ te zeggen tegen negatieve mensen.

Toch zijn er teveel mensen die te lang blijven aanmodderen met deze negatieve personen, misschien herken jij jezelf er wel in.

Ik wil je nogmaals op het hart drukken dat deze mensen, of ze het nou zo bedoelen of niet, meer kapot maken dan je lief is.

Er zijn verhalen bekend van mensen die teveel tijd en energie in negatieve mensen hebben gestoken en vervolgens met een burn-out thuis kwamen te zitten.

Ze brandden letterlijk op door constant maar weer die klaagzang aan te moeten horen.

Ga voor mensen waar je wel energie van krijgt!

Inderdaad, ga voor mensen waar je wel positieve energie van krijgt, waar je blij en gelukkiger van word en waar je, je goed door voelt. Veel gezonder ook!

Negatieve mensen loslaten is dus prioriteit nummer 1, zo heb je meer tijd voor gezonde, plezierige en stabiele relaties.

Weet je al wat je plan van aanpak is om negatieve mensen achter je te laten of minder tijd aan deze personen te besteden?

Bekijk dit interessante artikel ‘Negatieve mensen vermijden? 3 tips!’ >>>

Zo krijg je betere relaties met iedereen!

Om mensen uit je omgeving meer te gaan ontwijken is vaak een gezond portie zelfvertrouwen en een plan van aanpak nodig.

Want niet iedereen in je omgeving zal dit sportief oppakken, hoe ga je daar dan mee om?

Tijdens de ecursus ‘Betere relaties met iedereen’ leer je hoe je gezonde relaties opbouwt en hoe je om moet gaan met relaties die veel stress en energie kosten.

De cursus heet niet voor niets ‘Betere relaties met iedereen’ dus ook met negatieve mensen, en ja, dit betekent soms dat je ze los moet laten.

Goede relaties zijn de basis voor een gezond en gelukkig leven, stel het dus niet uit maar begin vandaag nog!

Dit is wat je onder andere leert in de training:

  • Hoe je GEEN problemen ondervindt van negatieve mensen in je omgeving.
  • De GEHEIMEN van gezonde relaties.
  • DE sleutel naar een goede communicatie.
  • Hoe succesvolle mensen omgaan met negatieve mensen.
  • En nog veel meer..

Gaan jouw relaties maar moeizaam? Neem deze simpele stappen naar de perfecte relatie! Ruim 2300 mensen gingen je voor.. En ervaren dagelijks de (eenvoudig) toe te passen voordelen!

JA! Ik wil meer informatie!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig GRATIS waardevolle tips waardoor jij per direct zelfverzekerder en gelukkiger wordt! PS: Je ontvangt ook GRATIS het PDF bestand met tips die jij direct kunt toepassen!

JA! Dat wil ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *