Volg je eigen pad: De enige manier voor onvoorwaardelijk geluk!
Zelfverzekerdworden.nl - Confronterend - Eerlijk - Effectief!
Gelukkig zijn 5 november 2018
mm
zelfverzekerd Geen reacties

Durf jij de uitdaging met jezelf aan te gaan? Worstel jij al te lang met jouw onzekerheid? Stel jouw moment niet uit en ga vandaag nog keihard aan de slag met het vergroten van jouw zelfvertrouwen!

JA! Stuur mij door naar de geheime kortingspagina!

Tal van mensen zijn niet gelukkig. Reden: Ze volgen niet hun eigen pad. Ze luisteren teveel naar de mening van anderen en willen niet uit hun comfortzone stappen. Ze doen dingen omdat die van hun verwacht worden, omdat ze er dan ook ‘bijhoren’ In dit artikel laat ik zien waarom je voor je eigen dromen moet gaan.

volg je eigen padHet klinkt als een zweverig advies, maar het wordt tegenwoordig steeds vaker gegeven aan mensen die vastlopen in het leven; volg je eigen pad.

Dit mag dan klinken als een holle frase: het is een advies wat de beste remedie is tegen problemen zoals bijvoorbeeld burn-out en slapeloosheid. We hebben voor jou uitgezocht waarom steeds meer mensen vast lijken te lopen.

Daarnaast keken we wat de manier is om dit te voorkomen. We kwamen tot een aantal adviezen die we ontvingen van psychologen. Daarnaast kregen we adviezen van mensen die uit de put van een burn-out waren opgekrabbeld. We hebben ze voor je op een rij gezet.

Past jouw opleiding bij jou

Kijk naar de tv reclames en ze komen voorbij zetten; reclames voor opleidingsinstituten. Vele volwassenen komen er tijdens hun loopbaan achter dat ze een schooldiploma hebben wat niet bij hun past.

Wellicht was het destijds wel de meest voor de hand liggende keuze om een bepaalde opleiding te volgen, maar ze hebben er niet mee bereikt wat ze wilden.

Ze zijn werkzaam in een beroep waar ze maar half gelukkig in zijn. Willen ze wat anders gaan doen, dan zullen ze daar eerst een andere opleiding voor moeten gaan volgen. In dat geval is het een goed idee om een andere opleiding te gaan volgen.

Een opleiding die je volgt in je vrije tijd biedt jou de gelegenheid om door te groeien naar een andere functie terwijl je gewoon aan het arbeidsproces blijft deelnemen. Wanneer jij overweegt om een dergelijke studie te gaan volgen is het goed om een aantal zaken door te nemen vooraf.

Wie betaalt jouw studie

Ga jij een studie volgen om een andere functie binnen jouw bedrijf te kunnen krijgen, informeer dan bij jouw werkgever naar de mogelijkheden om deze studie vergoed te krijgen. Werkgevers zijn namelijk verplicht om hun personeel scholingsmogelijkheden aan te bieden.

Op die manier kan jij een andere opleiding gaan volgen terwijl je werkgever (een deel van) de rekening betaalt. Wanneer jij doorgroeit binnen het bedrijf waar je werkt naar een hogere functie die vrij komt ben je een waardevolle werknemer voor jouw werkgever.

Hij zal jouw moeite zeker waarderen met een baan waarin jij beter op je plaats bent binnen het bedrijf. De kosten van jouw studie kan jouw werkgever op zijn beurt weer verhalen bij de belastingdienst, dus er is sprake van een win-win situatie.

De meeste studies die jij volgt om een andere baan binnen je eigen organisatie te krijgen kan je bovendien in-company volgen. Dat houdt in dat jij maar een deel van de tijd in de werkbanken hoeft plaats te nemen terwijl je extra gemotiveerd doorleert.

Je weet immers gelijk waarvoor bepaalde vaardigheden nodig zijn binnen de structuur van een bedrijf.

Jouw nachtrust als graadmeter

Wil jij weten of je met jouw leven op de goede weg bent, dan is jouw persoonlijke gezondheid een heel goede graadmeter. Veel mensen hebben last van slapeloosheid terwijl ze niet weten wat de oorzaak is.

Ze slikken slaapmedicatie om problemen tegen te gaan. Daarmee pak je wel de gevolgen aan van een probleem, maar niet de oorzaak zelf. De gevolgen, wakker liggen in de nacht, zullen namelijk altijd een reden hebben die eraan ten grondslag ligt.

Jouw levensstijl en jouw gevoelens over jezelf kunnen jou behoorlijk uit je slaap houden. Het is dan ook goed om bij slapeloosheid verder te kijken dan de huisarts alleen.

Het is in veel gevallen goed om eens te praten met een psycholoog. Samen kunnen jullie kijken of er meerdere oorzaken zijn die jou uit je slaap houden.

Een potentieel wat jij niet behaalt is de belangrijkste reden waarom je niet goed slaapt. Doordat jij overdag net bezig bent met de zaken die jou echt na aan het hart liggen slaap je ’s nachts niet goed in.

Doordat je er over gaat piekeren lig je nog uren lang naar het plafond te staren. Medicatie mag dan een handje helpen om in slaap te komen; de bijwerkingen zijn er ook naar.

Door jouw leven een andere wending te geven en dingen te gaan doen die wel bij jou passen geef jij je leven een boost. Dan weet je het zeker; volg je eigen pad en je slaapt beter.

Wanneer er iets ingrijpends gebeurt

Er is uiteraard ook een grote groep mensen die hun hele leven al het gevoel heeft op de goede weg te zijn. Ze hebben een hoge opleiding gevolgd en hebben een baan waarin ze carrière hebben gemaakt.

Dat lijkt allemaal goed te gaan tot het moment waarop er iets ingrijpends gebeurt. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan een ziekte met een heftig verloopt die een flinke wissel trekt op jouw bestaan.

Doordat je gezondheid het laat afweten voel jij je door je lijf in de steek gelaten. Jouw lichaam kan jouw dagelijkse werkzaamheden niet meer aan, en je wordt op hardhandige manier uit het arbeidsproces geplaatst.

Wanneer je eenmaal in de ziektewet belandt is het zaak om daar weer uit te komen. In de huidige baan lukt dat echter niet iedereen.

zelfkritiek

In dat geval is het de kunst om jouw leven een andere wending te geven. Veel mensen kiezen ervoor om in dat geval een andere opleiding te gaan volgen en door te groeien naar een functie die ze wel kunnen vervullen met de beperktere lichamelijke mogelijkheden die ze op dat moment hebben.

Veelal zal dit een functie zijn die anders is dan die ze eerder hadden. Met de juiste adviezen van een psycholoog is het echter mogelijk om door te groeien naar een baan waar je mogelijk nog meer bevrediging uit weet te halen. Iets ingrijpends kan dan ook leiden naar iets moois.

Een geluk bij een ongeluk

Een andere ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven is een ongeluk. Het kan gaan om een verkeersongeval waaraan jij bijvoorbeeld een whiplash overhoudt.

Een ongeval op het werk komt echter ook geregeld voor. Het zijn de momenten waarop je lichaam het ook laat afweten. Jij hebt simpelweg niet meer de energie om je te richten op de baan die je eerder had.

In dat geval is het goed om de keuze te maken een andere opleiding te gaan volgen. Je kan je hierbij laten leiden door een bedrijfsarts of arbeidspsycholoog.

Deze specialisten zullen jou de mogelijkheden aanreiken die er zijn met jouw fysieke beperkingen. Er komen steeds meer gespecialiseerde bureaus die zich richten op personeel met een arbeidsbeperking. Deze bureaus zullen jou een persoonlijkheidstest aanbieden en daarbij wordt rekening gehouden met jouw mogelijkheden en onmogelijkheden.

Met de resultaten van dit onderzoek in handen is het aan jou om een andere opleiding te gaan volgen. Dat kan een opleiding zijn die je in de schoolbanken volgt, maar het kan ook een opleiding zijn die je vanuit de thuissituatie volgt.

Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om niet gelijk terug te stappen in het arbeidsproces. Zij nemen voor zichzelf een sabbatical op. Dat staat voor een periode waarin ze interen op hun spaargeld, en zich bezinnen op hun toekomst. Dit vergt de nodige moed, maar het is wel een stap die tot de beste resultaten kan leiden. Een heel ander leven wat meer bevrediging biedt zal het gevolg zijn.

Ben jij zat van tegenslagen en definitief klaar om met jezelf aan de slag te gaan? Dit E-book geeft jou (confronterende) inzichten die zeker zullen zorgen voor blijvend succes en geluk in jouw leven!

JA! Stuur mij door naar de geheime kortingspagina!

Wil jij de waarheid horen over hoe jij jouw zelfvertrouwen effectief kunt uitbouwen? Sluit jezelf aan bij zelfverzekerdworden.nl en ontvang mijn 8 (confronterende)adviezen in jouw mailbox!!

JA! Ik ga die uitdaging aan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *