Onzeker over je nieuwe baan? Absoluut niet nodig; dit is waarom!
Zelfverzekerdworden.nl- Wordt de beste versie van jezelf!
Onzeker zijn 12 november 2018
Jens Geen reacties

Ben je helemaal klaar met die onzekerheid!? Ontdek in deze GRATIS handleiding hoe je op een SIMPELE manier je Zelfvertrouwen vergroot!

JA, laat het mij zien!

Een nieuw baan is altijd spannend. Gezonde spanning wel te verstaan. Is het bij jou geen spanning meer maar ben je onzeker geworden over je eigen kunnen en twijfel je of je het wel aankunt? Nergens voor nodig. Zo doorsta je, je eerste periode!

onzeker over nieuwe baanVeel mensen die door de sollicitatieronde heen zijn voelen zich onzeker over hun nieuwe baan. Ze hebben vol goede moed gesolliciteerd bij een bedrijf en zijn als beste sollicitant door de rondes heen gekomen. Dat is uiteraard een heel heuglijk feit, maar het maakt jou als werknemer ook enorm onzeker.

De eerste maanden op een nieuwe werkplek zijn gewoon ronduit lastig. Toch is al die onzekerheid niet nodig wanneer je bedenkt dat men jou niet zonder reden heeft aangenomen voor deze functie.

We deden navraag voor jou bij medewerkers Human Resources waar die onzekerheid vandaan komt. Ook kregen we bruikbare tips van bedrijfspsychologen en arbeidspsychologen die jou door deze lastige eerste periode heen helpen.

Waar men op let bij een sollicitatie

Op het moment dat jij gaat solliciteren voor een functie bij een bedrijf krijg je te maken met een aantal mensen die jou als het ware keuren voor de functie. Er wordt gelet op meer dingen dan alleen jouw opleiding. We hebben voor jou op een rij gezet waar op wordt gelet door deze personen:

  • Jouw persoonlijkheid. Jouw persoonlijkheid is iets wat niet terug te lezen is in een Curriculum Vitae. Het is echter wel een heel belangrijk onderdeel van jou. Het bepaalt hoe jij functioneert in een groep en binnen het team van jouw toekomstige werkgever. Naar jouw persoonlijkheid wordt doorgaans gekeken via een beknopte vragenlijst die jij over jezelf moet invullen voordat je het sollicitatiegesprek in gaat. In veel gevallen wordt er gewoon naar gevraagd door iemand binnen het bedrijf. Doorgaans is de afdeling Human Resources verantwoordelijk voor deze vragen, maar sommige grote bedrijven schakelen de diensten van een bedrijfspsycholoog in. Jouw persoonlijkheid kwalificeert jou in heel grote mate voor een functie.
  • Jouw uitstraling. Een goede uitstraling kan je hebben door meerdere factoren. Het uiterlijk met hoe jij je kleedt is daar een beperkt onderdeel van. Verder wordt er gekeken naar zaken als de manier waarop jij de sollicitatie commissie benadert. Jouw lichaamshouding verraadt veel over jou zonder dat je het zelf door hebt. Het is iets wat duidelijk maakt hoe jij staat in het sollicitatie proces. Een positieve uitstraling is dus heel belangrijk.
  • Jouw zelfkennis. Ga je solliciteren voor een functie, dan weet je doorgaans zelf wel wat jouw goede en minder goede eigenschappen zijn. Daar vraagt men naar bij een sollicitatiegesprek. Het is goed om daar open en eerlijk antwoord op te geven tijdens het gesprek. Men weet daardoor wat ze aan jou hebben in een functie.

mentaal sterk worden

Waarom de eerste periode zo moeilijk verloopt

Ga je werken bij een nieuw bedrijf dan zal je de eerste paar weken tot maanden onzeker over je nieuwe baan zijn. De redenen hiervan kunnen legio zijn. Bedrijfspsychologen kwamen echter met een logische verklaring waar deze onzekerheid vandaan komt.

  • Te hoge eisen aan jezelf stellen. Jouw eerste drie maanden bij een bedrijf zijn doorgaans je proeftijd. Het is jouw kans om te bewijzen dat je de meest geschikte persoon bent voor een bepaalde functie. Het bedrijf stelt bepaalde eisen aan jou. Je hebt tijdens de sollicitatie procedure bewezen dat je hieraan kan voldoen. Nu je eenmaal aan het werk bent komt het erop aan. De fout die veel nieuwe werknemers maken is dat ze te hoge eisen gaan stellen aan zichzelf. Ze willen alle dingen doen die van hun verwacht worden, maar met nog heel wat extra erbij. Ze willen namelijk aangeven dat ze meer dan geschikt zijn voor de functie. Wanneer jij niet kan voldoen aan die te hoge eisen die je aan jezelf stelt kan je in de problemen komen. Een burn-out met slapeloosheid en huilbuien kan het gevolg zijn. Dit is iets wat je uiteraard wil voorkomen. Het advies is dan ook namens de professionals; weet waarvoor je bent aangesteld en doe die werkzaamheden. Ga je niet teveel uitsloven en wees niet anders dan dat je in werkelijkheid bent. Dat laatste is namelijk de snelste manier om overwerkt te raken.
  • Nieuwe collega’s. Bij een nieuwe werkplek krijg je automatisch te maken met een heel team van nieuwe collega’s. Deze collega’s werken vaak al jaren samen. Jij voelt je echt de nieuwkomer die zich moet gaan bewijzen in het team. En daar ligt de tweede valkuil die we willen benoemen. Er is immers al gekeken of jij wel in het bestaande team zal passen. Jouw karaktereigenschappen zijn allang naast die van de rest van het team gelegd. Er is een match. Jij hoeft je niet beter voor te doen dan je in werkelijkheid bent. Je past in het team, daarom heb je de functie. De nieuwe collega’s weten allemaal hoe moeilijk het is om te starten in een nieuwe functie en zullen er op hun beurt alles aan doen om jou in het team op te nemen. Wennen aan nieuwe gezichten om je heen zal even gaan duren, maar de proeftijd is doorgaans lang genoeg om te weten of dat jou lukt.
  • Andere werkzaamheden. Heb je gesolliciteerd naar een functie waarin je heel andere werkzaamheden moet doen dan je gewend was, dan legt dat een behoorlijke druk op jou. Je moet immers andere vaardigheden gaan aanleren. Troost je; tijdens de sollicitatieprocedure is er ook gekeken naar jouw mogelijkheid om deze vaardigheden aan te leren. Jij bent geselecteerd op grond van meer vaardigheden dan je zelf in de gaten had. Of je die nieuwe vaardigheden ook daadwerkelijk aan kan leren wordt vanzelf duidelijk in de eerste drie maanden. Het is goed om te weten dat die proeftijd er dus niet voor niets is. 

vinger

Het belang van een proeftijd

We hadden het er al een paar keer over. Bij een nieuwe baan krijg je in eerste instantie te maken met een proeftijd. Die is standaard door de wet gesteld op 3 maanden. De lengte van de proeftijd heeft een aantal redenen. Die hebben we voor je op een rij gezet.

  • Jouw werkgever maakt kennis met jou. Uiteraard moet jouw nieuwe werkgever de kans krijgen om kennis te maken met jou. Tijdens een sollicitatieronde krijgt de werkgever de kans om een eerste voorzichtige kennismaking te hebben met jou. De verdere kennismaking met jou en je kwaliteiten vindt plaats tijdens de eerste drie maanden. De werkgever kan zien hoe jij je ontwikkelt in je nieuwe functie. Op die manier weet men zeker dat de juiste keuze is gemaakt met jou als sollicitant.
  • Jij maakt kennis met het bedrijf. Natuurlijk; tijdens de eerste rondleiding op je nieuwe werkplek maakte je kennis met het bedrijf en je collega’s. Tijdens de drie maanden die volgen krijg je de kans om wat te groeien binnen het bedrijf. Jij wil er immers een langere periode blijven werken dus het is goed om kennis te maken met het bedrijf waarbij je gaat werken.
  • Tijd om nieuwe gewoontes aan te wennen. Dit is een gegeven wat niet iedereen even duidelijk weet; om te wennen aan nieuwe zaken en nieuwe gewoontes heb je als mens drie maanden nodig. Na die drie maanden heb jij ergens je draai gevonden en weet je of jij past binnen de setting van een bedrijf.

Geen stress op je nieuwe werkplek

Na het doorlezen van het bovenstaande heb je waarschijnlijk wel door dat je niet teveel stress hoeft te hebben wanneer je begint bij een nieuwe baan. Door ontspannen jezelf te zijn en de taken te verrichten die er van jou worden verwacht ben jij de werknemer die jouw werkgever zocht.

Ben je toch van mening dat de baan die je hebt aangenomen niet helemaal bij je past? Maar weet je niet goed wat er dan wel bij jou als persoon past? Check de online training ‘Vind je ideale baan’ >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *