Controlerend gedrag? Dit is waarom je los moet laten!
Zelfverzekerdworden.nl - Eindelijk ben je er!
Angsten 23 november 2017
mm
zelfverzekerd Geen reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS een PDF bestand met 7 tips waardoor jij per direct zelfverzekerder en gelukkiger wordt!

JA, dat wil ik!

Sommige mensen proberen werkelijk alles te controleren. Ze vinden het heel erg moeilijk om zaken uit handen te geven. Hoe zorg je ervoor dat je dingen los kunt laten zonder stress te ervaren? Je ontdekt het hier!

controlerend-gedragControlerend gedrag is in sommige gevallen een goede eigenschap, maar in de meeste gevallen helaas niet. Gelukkig onderken je het en ben je bereid om er iets aan te doen.

Voor veel mensen geldt dit namelijk niet. Ze herkennen hun controlerende gedrag niet als zodanig en hebben het idee dat het een goede eigenschap is.

Ze voelen zich meer dan zelfverzekerd en denken dat ze de hele wereld aankunnen, ze hebben narcistische trekjes en zijn een ramp om mee samen te leven.

Maar de mensen die van zichzelf weten dat ze soms té controlerend zijn, en daar graag iets aan veranderen, daar is dit artikel voor bedoeld!!

Controlerend gedrag; Narcistische trekjes?nieuwsbrief-zelfverzekerdworden.nl

Ik sprak er net al even over, narcistische trekjes. Veel mensen die van zichzelf erg controlerend zijn hebben vaak narcistische trekjes.
Ze zijn niet erg respectvol en kunnen erg bot overkomen.

Dit type controlerende personen zijn vaak erg op zichzelf gericht en gaan alleen voor eigen gewin, ze houden bijna geen rekening met anderen en zijn meestal een ramp voor hun omgeving.

Ze kunnen erg manipulatief zijn en proberen, of ze dit nou bewust doen of niet, de volledige controle over je te krijgen.

Als jij dichtbij zo’n persoon staat is het enige wat je kunt doen; Herken dat jij GEEN probleem hebt maar dat het de narcist is die hier een probleem heeft.

Kenmerken van een narcistisch persoon:

 • Altijd dominant
 • Lijkt soms erg aardig te zijn
 • Koppig
 • Niet respectvol
 • Denkt alleen aan zichzelf

Helaas hoor ik enorm vaak verhalen van mensen die gebukt gaan onder de ‘trucjes’ van een narcistisch persoon. Ze worden elke dag misleidt en worden in de greep gehouden van deze mensen.

Heb jij het idee dat je vastzit en gecontroleerd word door een persoon terwijl je dat niet wilt? >>Lees hier meer over het loskomen van een narcist<<

Controlerend gedrag en onzekerheid

Omdat er zo enorm veel mensen zijn die in hun greep worden gehouden door een narcist heb ik besloten er de eerste alinea van dit artikel aan te wijden, de rest van dit artikel gaat over controlerend gedrag naar aanleiding van onzekerheid.

Want herken jij het bij jezelf?

 • Je controleert de telefoon van je partner?
 • Je controleert waar je partner is?telefoon-controleren
 • Je checkt of je partner de waarheid wel spreekt?

Zoals je al wel opgemerkt had gaat het hier bijna altijd om het controleren van je partner.

Dit controlerende gedrag is een vorm van onzekerheid die veel voorkomt.

Wat veel mensen zich niet realiseren, of niet willen realiseren, is dat het op de lange termijn alleen maar voor meer schade zorgt.

Mensen hebben er namelijk een hekel aan als ze worden gecontroleerd en dit leid tot conflicten.

Je maakt je druk om niets

Voel jij je dan niet lullig? Je partner is zo trouw als een hond en jij loopt maar in zijn of haar telefoon te bladeren op zoek naar ‘sporen’

Je gaat steeds meer spoken zien, dingen die er niet zijn. Dit leidt vaak tot onnodige ruzies die nergens over gaan. Zonde van jullie tijd is het niet?

Laat het los

Maar wat kun je hier nou eigenlijk aan doen? Hoe zorg je ervoor dat je geen last meer hebt van dit controlerende gedrag?

Wat je het beste kun doen is het volgende:

 • Werk aan je zelfvertrouwen, hoe meer zelfvertrouwen je hebt hoe minder je behoefte hebt om je partner te controleren, je weet dat het goed zit en vertrouwt daar op.
 • Stop gewoon met het rondneuzen in de telefoon van je partner, gewoon stoppen. Zo moeilijk is dat niet. Kom je in de verleiding? Denk dan aan jullie mooie relatie en hoe je die op het spel aan het zetten bent.
 • Realiseer je goed hoe vervelend dit gedrag is, probeer je te verplaatsen in je partner, stel dat hij of zij dit bij jou deed, hoe zou jij dat vinden?
 • Praat erover met je partner, geef gewoon eerlijk toe dat je hier mee te maken hebt. In de meeste gevallen zorgt dit voor begrip.

Heb je nog aanvullingen of tips? Laat even een reactie achter onder dit artikel!

Wil je direct aan de slag met de oorzaak van controlerend gedrag?

Druk op de gele button hieronder voor directe actie!

Jij verdiend het niet om langer last te hebben van jouw gebrek aan zelfvertrouwen. Dankzij de technieken en inzichten die jij hier gaat leren, ga jij jouw zelfvertrouwen snel uitbouwen!

JA, stuur mij door!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig GRATIS waardevolle tips waardoor jij per direct zelfverzekerder en gelukkiger wordt! PS: Je ontvangt ook GRATIS het PDF bestand met tips die jij direct kunt toepassen!

JA! Dat wil ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *